tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Therése Lindgren säljer egna bolaget: ”Så jävla stolt”

Publicerad: 11 maj 2022, 12:26

Foto: Amanda Parkkinen

Efter fem år och rejäl tillväxt väljer Therése Lindgren att sälja sitt Indy Beauty.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketingTherese LindgrenNyheter

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste åren har stora influencers lanserat egna varumärken på löpande band. Nu väljer Therése Lindgren, en av Sveriges största influencers, att sälja sitt skönhetsbolag Indy Beauty. Det avslöjar hon på sin Instagram.

Köpare är svenska CCS Skincare Brands. Exakt hur mycket affären landar på är fortfarande oklart. Förra året omsatte Indy Beauty 40 miljoner kronor med en vinst på 5,4 miljoner kronor, vilket är snarlika siffror som Bianca Ingrossos Caia cosmetics redovisade innan de såldes. Caia värderades då till cirka 200 miljoner kronor, en värdering som sedan dess stigit rejält.

LÄS MER: ”Många unga vuxna spenderar mer tid med mig än med sina föräldrar”

”När jag för fem år sedan startade Indy Beauty var det för att jag, och många av er, saknade veganska skönhetsprodukter. Med Indy Beauty har jag, tillsammans med er, haft möjligheten att ta fram produkter som varit med och förändrat en hel bransch och satt vegansk skönhet på kartan. För tänk er, för fem år sedan var det omöjligt att hitta hitta veganska skönhetsprodukter, inte ens när man mailade företagen kunde/ville de berätta vilka produkter som innehöll animalier, medan det idag snarare är regel än undantag att varumärken kommunicerar vilka produkter som är veganska och inte. Jag vågar påstå att Indy Beauty haft ett finger med i spelet när det kommer till den här förändringen, och över det är jag så jävla stolt.” skriver Lindgren på sin Instagram.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

Under en övergångsperiod kommer Therése Lindgren fortsätta vara Indy Beautys ansikte utåt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev