Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Uppgifter: Dior förlänger reklamkontraktet med Johnny Depp

Publicerad: 10 augusti 2022, 12:02

Johnny Depp i reklamfilm för Diors doft Sauvage.

Foto: Skärmdump Youtube

Dior har valt att förlänga reklamkontraktet med Johnny Depp, som sedan 2015 varit ansiktet utåt för lyxvarumärkets parfym Sauvage. Det skriver TMZ.


Ämnen i artikeln:

PRKrishanteringVarumärkeNyheter

Den flera veckor långa rättegången mellan skådespelarna och ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard är en av årets hittills mest omskrivna händelser. I början av juni dömdes Amber Heard att betala närmare 100 miljoner kronor i skadestånd till exmaken för förtal, efter att ha antytt i en artikel i Washington Post att han utsatt henne för misshandel under deras relation. Johnny Depp dömdes i sin tur att betala drygt 20 miljoner kronor i skadestånd till Amber Heard. 

Trots att Johnny Depps namn inte explicit nämndes i artikeln, har Hollywoodstjärnan vittnat om hur hans karriär ödelagts av anklagelserna. Johnny Depp har själv uppgett att situationen kostat honom flera miljarder dollar, på grund av tappade uppdrag som ”Pirates of the Caribbean”-serien och spin-offen till ”Harry Potter” ”Fantastic Beasts”. 

Något som dock kvarstått, till skillnad från hur det brukar se ut när en känd persons rykte tar skada, är reklamkontraktet med det franska lyxvarumärket Dior. Johnny Depp har varit ambassadör för parfymen Sauvage sedan 2015, och synts i stora reklamkampanjer för doften. Enligt uppgifter till US Times har försäljningen av parfymen kraftigt ökat under själva rättegången.

LÄS MER: Så blev cancel culture ett fenomen – och så formar det en ny värld för varumärken

Nu skriver kändissajten TMZ att Dior valt att förlänga avtalet med Johnny Depp. Enligt uppgifter till TMZ sträcker sig avtalet över flera år och är värt flera miljoner dollar. Sajten skriver också att modefotografen Greg Williams redan tagit de foton som kommer synas i den nya kampanjen. 

Johnny Depps skådespelarkarriär ser också ut att ta ny fart. I juli stod det klart att Depp fått rollen som Ludvig XV i det franskproducerade kostymdramat ”La favorite”, som regisseras av Maiwenn Le Besco. Filmen spelas in under sommaren och väntas ha premiär 2023.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.