Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Varumärke

Zlatan tar strid mot tv-spelsjätten: "Vem gav EA Sports tillåtelse att använda mitt ansikte?"

Publicerad: 24 november 2020, 09:35

Zlatan Ibrahimovic har öst in mål i Serie A under hösten. Nu väntar en annan fajt. Enligt svenske fotbollsstjärnan har EA Sport använt hans ansikte i spelet Fifa 21, utan tillåtelse.


Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimović

39-årige Zlatan Ibrahimovic har gjort en succéartad höst i italienska högstaligan. Hans AC Milan leder Serie A och svensken toppar skytteligan med tio mål. När EA Sport nyligen lanserade sin årliga upplaga av spelet Fifa var svensken med, men det är långt ifrån en självklarhet enligt Zlatan Ibrahimovic.

På Twitter skriver han EA Sport inte fått hans tillåtelse att använda hans ansikte eller namn i spelet.

”Vem gav FIFA EA Sports tillåtelse att använda mitt ansikte? Jag är inte medlem i Fifpro och om jag är det så har det skett utan min kännedom, på något konstigt sätt. Jag har aldrig tillåtit FIFA.com eller Fifpro att tjäna pengar på mig”, skriver svensken på Twitter och fortsätter:

”Någon tjänar pengar på mitt namn och ansikte utan någon överenskommelse. Dags att undersöka.”

I en skriftlig kommentar säger EA Sports att de säkrar rätten till att använda spelarna genom sitt partnerskap med spelarorganisationen FIFPro som förhandlar rättigheterna för spelarna och spelarfackens räkning.

Varken Sportbladet eller Fotbollskanalen har fått tag på Zlatan Ibrahimovic varumärkesstrateg Mika Lepistö.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Zlatan Ibrahimović

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.