Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Affärsanalytiker

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Vill du jobba som affärsanalytiker på Nordens största mediehus? Bra! I rollen hos oss på Bonnier News får du vara en del av vår läsaraffär och vara med och optimera vår användning av data i syfte att driva konvertering av prenumeranter, skapa engagemang bland våra kunder, samt att generera leads för framtida konvertering. Låter det här som något för dig, vad väntar du på?

Om rollen

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Läsaraffären är en den organisation inom Bonnier News som skapar gemensamma och skalbara lösningar för affären och tech. Vi kombinerar styrkan i alla våra olika varumärken i en modern tvärfunktionell organisation. Här jobbar vi snabbrörligt genom självständiga team som har tydliga mandat och ansvarsområden. Vi tror på att samla olika erfarenheter, kunskaper och infallsvinklar för att växa tillsammans.

Rollen ligger inom kompetensgruppen Affärsanalytiker, samtidigt som arbetet mestadels utförs inom ett eller flera korsfunktionella team, där uppgiften är att genom relevanta och proaktiva analyser stötta teamen i uppfyllandet av deras KPI:er.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter som ingår i rollen:

 • Initiera och driva databaserade analyser som stödjer läsaraffären

 • Genomföra databaserade ad-hoc-analyser efter förfrågningar från läsaraffärsorganisationen

 • Utifrån data identifiera möjligheter till att utveckla läsaraffären, samt säkerställa att data används på ett optimalt sätt i läsaraffärens processer

 • Konkreta arbetsuppgifter är bland annat A/B-tester, utvärderingar av marknadskampanjer, analyser av olika marknadskanaler, databaserade målgruppsanalyser, analyser av kundbeteenden, beräkningar av kundernas livstidsvärde

Vem är du?

För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, du är flexibel, uppskattar förändringar och trivs i en utvecklande miljö med högt tempo. Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en framgångsrik relationsskapare då ett gott samarbete mellan våra varumärken och avdelningar är en nyckel till Läsaraffarens framgång.

Kvalifikationer

 • Minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

 • God förmåga att kommunicera insikter från utförda analyser till dina kollegor på ett pedagogiskt sätt

 • Erfarenhet av business intelligence-verktyg så som: Datastudio, Qlik,Tableau, Power BI, eller liknande

 • Erfarenhet av SQL

 • Goda kunskaper i användning av Googles kalkylark

Varför jobba hos oss?

 • Samhällsnytta. Vi når dagligen miljontals läsare som vi erbjuder intressant, informerade och inspirerande journalistik

 • Omtanke. Vi har en genuin omtanke om varandra, våra kollegor och medarbetare

 • Fokus. Vi har tydliga mål vi jobbar mot, med mycket frihet i våra roller

 • Balans. Vi strävar efter en balans mellan arbete och privatliv och erbjuder därför en flexibel arbetsmiljö med mycket frihet under ansvar

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra Läsarintäkters analysavdelning. Du rapporterar till Johan Bergqvist, analyschef, och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm. Vi jobbar hybrid idag men majoriteten av dagarna sker på något av våra kontor. Vi har kontor på flera olika platser i landet, från Skåne upp till Örnsköldsvik.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-05-02

Ansök nu