Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Analytics Engineer

Bonnier News AB, Stockholm

Ansök nu

Är du intresserad av mediebranschen? Vill du vara med och utveckla bästa tänkbara förutsättningar för journalistik som når över 6 miljoner människor varje dag? Då kan tjänsten som Analytics Engineer hos oss på Bonnier News vara något för dig! Vi erbjuder ett viktigt uppdrag i en autonom och snabbrörlig miljö där du kommer att vara med att påverka utvecklingen.Om Datateamet

Teamet skapar och upprätthåller ett data-ekosystem, med dataplattform och gemensamma datamodeller som informerar om våra användare, vårt innehåll och användarnas interaktioner med våra produkter. Vi möjliggör en sant datadriven organisation, som ska utgöra grunden för innovation och kontinuerlig produkt- och affärsutveckling i hela verksamheten. Vårt uppdrag är att öka och demokratisera dataanvändningen med stor respekt för kundens integritet

Vem är du?
För att vi som team ska kunna ge organisationen så mycket värde som möjligt, så är det viktigt att du drivs av att låsa upp värde i data, delvis genom att demokratisera data och göra det så lättanvänt som möjligt för alla delar av organisationen.

Du gillar att skriva högkvalitativ ETL-kod med fokus på prestanda, förvaltningsbarhet och förståelse. Har du dessutom funderat, eller kommit på hur du skulle jag kunna bygga en tabell som löser majoriteten av affärens frågor, då är det dig som vi vill ha!

Vi söker dig som är ordningsam och gillar att hålla ordning på data-tillgångar och dess kvalite med hjälp av verktyg som datakatalog, vi tror också att du är vetgirig och kan får energi av att facilitera workshops tillsammans med it och affär för att bygga dom bästa dataprodukterna.

Exempel på ansvarsområden:

  • Gemensamma definitioner, begrepp, datakvalitet.

  • Driva projekt, initiativ, workshops kring datakvalitet.

  • Utbilda och informera.

  • Säkerställa att vi utvecklar data i linje med teknik strategin.

Vi ser att du erfarenhet:

  • Från att skapa värde ur data.

  • Av att bygga datamodeller och databaser/data warehouse.

  • Inom SQL/GCP/BigQuery/Python.

Om du dessutom har kännedom om Bonnier News verksamhet är ett stort plus.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vi är placerade i Bonnier News lokaler på Kungsholmen, i Tidningshuset bredvid DN-skrapan, men arbetet sker i nuläget till stor del på distans enligt riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-09-02

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News