Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Ansvarig redaktör

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Ansvarig redaktör till varumärket Amelia på Bonnier News

Är du nya Amelia?
Är du en självgående, erfaren och strukturerad redaktör som vill vara med och leda varumärket Amelia och Topphälsa in i framtiden? I rollen som ansvarig redaktör för amelia och Topphälsa får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb. Sök redan idag!

Att jobba som Ansvarig redaktör

Att arbeta på Amelia innebär möjligheten att vara med och utveckla en av branschens viktigaste varumärken. Varumärket omfattar tidingen (17 utgåvor), Amelia Specialtidingar (7 stycken), magasinet Topphälsa (11 utgåvor) samt amelias sajt, amelia.se

Som ansvarig redaktör för amelia arbetar du målfokuserat med upplaga, trafik,och Premiumkonverteringar. Det dagliga arbetet består i att leda och fördela det dagliga arbetet på redaktionen. Förutom det kommer du även att producera textinnehåll, göra research, upprätthålla och utveckla nätverket av interna redaktörer, skriva informativa texter och kreativa texter.

I jobbet ingår till exempel att:

  • leda och fördela arbetet på redaktionen

  • planera och leda projekt

  • skapa och upprätthålla varumärkets tonalitet i alla kanaler

  • anpassa webbinnehåll efter kanaler och målgrupp

  • arbeta med varumärkets utveckling

Är du rätt person för jobbet?

Vi på Bonnier News söker dig som är självgående, strukturerad och stresstålig i din yrkesroll. Du har en utbildning i journalistik samt erfarenhet av att arbeta som redaktör, omvärldsbevakning och projektledning. Om du dessutom är kommunikativ och organiserad som person är du helt rätt som kollega till gänget på Amelia!

Det är meriterande om du:

  • har flera års erfarenhet av arbetsledning/ är omvittnat god chef

  • har digital kompetens, erfarenhet av att leda digitala varumärken, samt

  • har erfarenhet av arbete i större organisationer.

Om varumärket Amelia:
Startade 1995, grundad av Amelia Adamo, och blev snabbt Sveriges största magasin för kvinnor. Målgruppen är kvinnor 25-50, tidningen ges ut var tredje vecka. Amelia specilatidningar produceras året om, tidningen Topphälsa med 11 utgåvor/år ingår i gruppen.

Varumärket Amelia ingår i Expressen/Lifestyle som är en del av Bonnier News.

Praktiskt

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra ett team bestående av cirka 4 redaktörer, och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm. Du rapporterar till Åsa Lundegård, Chefredaktör .

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-04-01

Ansök nu