Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Art Director

Lekolar AB, Osby

Ansök nu

På Lekolar utvecklar vi lärmiljöer till förskola, skola och fritidshem. Vi är ca 300 dedikerade medarbetare som arbetar med att skapa verktyg som väcker lusten att lära och få varje barn att blomma. Med över 20 000 produkter är Lekolars sortiment marknadens bredaste. 

Vår verksamhet finns i alla nordiska länder, och vårt huvudkontor ligger i Osby.

Vi söker nu en kreativ Art Director som kommer att vara ansvarig för Lekolars marknadsföring i kategorin "Möbler & Inredning". Utifrån vår varumärkesplattform, grafiska ramverk och marknadsplan skapar du marknadsföring som stärker vårt varumärke och driver vår affär.

Du driver det kreativa arbetet från idé till färdigt material och är duktig på att ta fram skisser och underlag som hjälper våra grafiska formgivare att göra ett kvalitativt arbete med hög kreativ höjd. Vid produktionstoppar så kan det även vara så att du måste hjälpa till att skapa tryckoriginal.

För oss på Lekolar är det självklart att vi jobbar kanaloberoende och vi marknadsför oss idag i en mix av tryckt och digital media. I din tjänst ingår att inspirera och hjälpa de lokalt ansvariga i Norden att få ihop starka digitala aktiviteter till vår webshop, sociala medier och nyhetsbrev.

I din roll ingår också att leda våra fotograferingar - förbereda, briefa fotografer och tillsammans med produktionsledaren planera allt i detalj. Du är ansvarig för att välja modeller, rekvisita, styling och slutligen är du med och leda genomförandet av fotograferingen.

I övrigt så är det viktigt att jobba internt och sälja in idéer och lösningar. Du är också delaktig i utvecklingen av Lekolars konceptuella tänk och vidareutveckling av vår strategiska kommunikation.

För att trivas hos oss så tror vi att du behöver vara en nyfiken, kreativ och vetgirig teamplayer med handlingskraft och driv. Flexibilitet och öppenhet att hugga tag i både stort och smått är naturligt för dig och att kunna koka soppa på en spik emellanåt - helt enkelt få ut mycket med få resurser. Att vara strukturerad och ha ordning och reda är också viktigt, liksom förmågan att ta ägarskap. Vår marknadsföring utvecklas i linje med våra kunders behov och beteenden och du behöver därför vara öppen för förändringar i din roll.

Vi vill att du ska ha följande bakgrund

  • Minst fem års erfarenhet i rollen som Art Director.

  • Vana vid att leda fotograferingar

  • Haft en roll som inneburit marknadsföring i olika kanaler, med mix av print och digitalt.

Önskvärt är också att du har arbetat med marknadsföring mot skolor eller med möbler och inredning och gärna med omfattande katalogproduktion/magasin.

Kunskapsnivå

  • Goda färdigheter i våra grafiska arbetsverktyg, Indesign, Illustrator och Photoshop

  • Hög kreativ och grafisk förmåga

  • God förståelse för marknadsföring i såväl tryckta som digitala kanaler och en mix dem emellan.

  • Svenska och engelska i tal och skrift

  • Relevant eftergymnasial utbildning för rollen som Art Director

Önskvärt är också att du har:

  • Goda kunskaper om bilder och bildhantering

  • Goda kunskaper om tryck

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Osby och med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Möjligheter finns att jobba från annan ort ett par dagar i veckan, men vid arbetstoppar och behov måste man vara beredd att vara i Osby hela veckor. 

Denna rekrytering genomförs i samarbete med Bohmans Nätverk och urvalsprocessen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Johan Larsson på mail: johan.larsson@bohmans.com.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-06-03

Ansök nu