Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Business Controller

Bonnier News, Västerås

Ansök nu

Är du en Business Controller som tycker om förändringsarbete och att vara ute i verksamheten? Då kan rollen som Business Controller på ett av våra distributionsbolag inom Bonnier News vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller på Bonnier News kommer du att arbeta med vårt distributionsbolag, Prolog. Tjänsten innefattar bland annat traditionella områden såsom bokslut, budget, prognos och strategiarbete. Du förväntas ta en aktiv roll och bistår verksamheten med ekonomiska analyser, rapportering, projektarbete och uppföljningar. Bonnier News, växer strukturellt vilket leder till integrationer och förändringsarbeten som ställer krav på utveckling av processer, modeller och rapportering. I tjänsten är du även en medlem av Prologs ledningsgrupp.

I ditt dagliga arbete stöttar du VD och verksamhet i Prolog genom att leda och skapa förståelse i de ovan beskrivna ekonomiska processerna, identifiera förbättringsmöjligheter, göra kalkyler, följa upp, skapa löpande prognoser med mera. Du jobbar också med och ingår i Bonnier News ekonomiavdelning.

Sammantaget innebär rollen att du:

 • Genomför verksamhetsanalyser och uppföljning

 • Utför månadsbokslutsaktiviteter med fördelningar av kostnader samt ekonomisk analys och rapportering

 • Ansvarar för budget- och prognosarbete

 • Utveckling av processer och modeller

 • Jobba med utveckling och förändringsarbeten

Kvalifikationer:

För att axla rollen hos oss har du erfarenhet av att hantera stora mängder data, analysera verksamheter, samt driva budget- och prognosarbete. Du är också van vid att arbeta med månadsbokslut och deadlines.

 • Relevant akademisk examen

 • Minst 3 års erfarenhet och då främst av Business Control

 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

 • Jobbar i Excel obehindrat

Meriterande:

 • Erfarenhet av stora koncerner med centraliserad verksamhet

 • Erfarenhet av att ha varit arbetsledare i projekt

 • Erfarenhet av Qlikview, Palette, Agresso och Mercur

Som person är du en god kommunikatör med ett stort affärsintresse, du trivs att arbeta i team och nå resultat som en del av ett team. Det är också viktigt att du är självgående, en problemlösare, prestigelös och att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och söker effektivisering och förbättring inom ditt arbetsområde. Vidare är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och du har en stark analytisk förmåga.

Övrigt

Bonnier News ekonomiavdelning består av cirka 50 medarbetare. Du kommer att vara en del av businesscontroller-funktionen som i sin tur är cirka 30 stycken. Där ingår du i ett team på fem personer som tillsammans arbetar med Bonnier News Logistik & Produktions samtliga delar. Du rapporterar till Linda Bergh, Lead Business Controller Bonnier News Logistik & Produktion. Centrala ekonomifunktionen sitter sitter på huvudkontoret beläget i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm. Teamet är utspritt i landet och jobbar främst tillsammans digitalt. Du kommer att sitta i Prologs lokaler i Västerås.

Välkommen med din ansökan redan idag!


OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-06-13

Ansök nu