Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Chef - marknad och värvning

Vision, Stockholm

Ansök nu

Vision är ett modernt och växande fackförbund i ständig förändring. Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, regioner, privata företag eller kyrkan. Våra 200 000 medlemmar finns över hela landet och inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipolitiskt obundna och ingår i TCO.

Chef – värvning och marknad

Visions gemensamma mål och fokus är att öka i facklig styrka genom att vi blir ännu fler medlemmar som kan driva på nödvändig utveckling i välfärden för våra medlemmar inom regioner, kommuner och kyrkan.

I tio år i rad har vi växt och ökat vår styrka och nu tar vi sikte på tio nya år av medlemstillväxt och behöver en chef som kan leda detta viktiga arbete.  

Som chef för värvning och marknad ingår att leda, samordna och utveckla våra medarbetare och våra olika rekryteringsprocesser så att vi kan nå fler med den viktiga frågan: Vill du bli medlem i Vision?

I uppdraget ingår att ta fram och leda förbundets nationella rekryteringsstrategi samt att leda rekryterings- och marknadsföringskampanjer i köpta kanaler. Dessutom ingår i uppdraget att ansvara för att driva förbundets initiativ ”Ställa-frågan-kultur” som innebär att ge förbundet verktyg och inspiration till att planera för att varje aktivitet ska leda till rekrytering. Vi behöver också ständigt utveckla och anpassa våra strategier och våra arbetssätt till digitaliseringen.

Som chef för värvning och marknad kommer du också att leda personal inom marknad och rekrytering. Du kommer att ha budgetansvar, verksamhetsansvar och personalansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ledning och samordning av processer för rekrytering och värvning

 • Målstyrning och uppföljning

 • Omsätta data till tillväxtanalyser

 • Utveckling av värvningskoncept och marknadsföring för hela Vision

 • Ansvar för rekryteringskampanjer

 • Systematisk omvärldsanalys 

Erfarenheter och kunskaper

Vi söker dig som är en erfaren och trygg chef och ledare som också är van att leda i förändring och utveckling. Du behöver dessutom ha dokumenterad kompetens och erfarenhet inom försäljning och dess tekniker och modeller och ha erfarenhet av att leda sådana verksamheter. Som person kan du konsten att entusiasmera och engagera och bygga långsiktiga goda relationer både i och utanför organisationen. Det är önskvärt att du har ledningsgruppserfarenhet.

Utöver detta är det önskvärt att du:

 • Förstår parlamentariska strukturer och förtroendevaldas roll i förhållande till kansliorganisation

 • Har erfarenhet av värvningsarbete inom ideell sektor

 • Har erfarenhet av målstyrning

 • Har analytisk förmåga

 • Har kunskap inom fackliga frågor

 • Har erfarenhet av upphandling och att leda telemarketing

 • Har en hög beställarkompetens

Tjänsten är placerad på Visions nyrenoverade resurscenter i centrala Stockholm och du kommer att arbeta kansliövergripande. Vi är en arbetsgivare som kan erbjuda stor variation i arbetssätt och arbetsmiljö genom en medveten satsning på både fysisk och digital arbetsplats.

Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan och CV. Urval sker löpande och sista ansökningsdag är 26 januari 2022.

Du ansöker genom att klicka på knappen ansök nedan.  

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är partipolitiskt obundna och ingår i TCO.
vision.se

Kontaktpersoner
Elsa Saboonchi
Funktionschef Kommunikation och Facklig utveckling
073-066 91 57
elsa.saboonchi@vision.se

Ulf Sjöberg
Chefsombud
070-571 62 77
ulf.sjoberg@vision.se

Publicerad 2022-01-13

Ansök nu