Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Chefredaktör

Östersunds-Posten, Östersund

Ansök nu

På Östersunds-Posten jobbar ett 30-tal journalister, 2 av dem sitter i Åre - en av landets mest expansiva orter - och resten utgår från residensstaden Östersund - som också är under stark tillväxt.
Här finns en ung och hungrig redaktion som nu söker en ny ledare - en driven publicist som leder arbetet genom tydliga mål. Östersunds-Postens mål är att berätta om det som påverkar och berör människor i Jämtland allra mest.

ÖP ingår i affärsområdet Bonnier News Local, som är en del av Bonnier News. Den övergripande strategin är att öka antalet digitala prenumeranter genom att skapa innehåll mot en yngre målgrupp.
Sajten op.se levererade sina första nyheter redan 1997. I dag är 54 procent av prenumeranterna digitala och andelen växer. Under resans gång har ÖP utsetts både till Årets Dagstidning och Årets redaktion för sitt innovativa arbetssätt och för sin journalistik.

Om rollen
Som chefredaktör och ansvarig utgivare är du ytterst ansvarig för tidningens publicistik och journalistik och fortsatta utveckling. Du leder det redaktionella arbetet. I chefredaktörens uppdrag ingår också att stärka varumärket på den lokala marknaden och du förväntas att aktivt ta plats i lokalsamhället genom att exempelvis representera Östersunds-Posten i olika sammanhang.
Att växa den digital prenumerationsaffären är centralt i Bonnier News Locals strategi och som chefredaktör förväntas du ta stort ansvar för att driva det arbetet. Du har kvalitets- och resultatansvar för den redaktionella delen och arbetar tillsammans med försäljningschef, men även andra delar av företaget, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för tidningen.

Vem är du?
Du har goda ledaregenskaper och är en dokumenterat skicklig publicist som brinner för lokaljournalistik. Vi tror att du är van att ta fram och jobba mot tydliga och mätbara mål. Självklart behöver du älska journalistiken med läsaren i fokus, men du behöver också ha erfarenhet och engagemang i den kommersiella delen av uppdraget. Du tycker om att samarbeta med andra, dels för att utveckla din egen verksamhet men också för stärka hela Bonnier News Local. Som ledare är du coachande med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Kvalifikationer
Du är i grunden journalist, med stor erfarenhet av att leda redaktionella organisationer. Om du arbetat i ledningsgrupp är det extra meriterande.

Praktiskt
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Du rapporterar till Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet. Tjänsten är placerad i Östersund.

Med anledning av sommarsemester, så kommer vi påbörja urvalet efter sista ansökningsdagen. Trevlig sommar!


OM FÖRETAGET

Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-06-21

Ansök nu