Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Chefredaktör_Skånska Dagbladet

Bonnier News Local, Malmö

Ansök nu

Som chefredaktör och ansvarig utgivare är du ytterst ansvarig för tidningens publicistik och journalistik. Du leder det redaktionella arbetet och får ett stort ansvar i att bygga upp nya arbetssätt och processer som uppstår i och med övergången till Bonnier News Local. I chefredaktörens uppdrag ingår också att stärka varumärket på den lokala marknaden, företrädesvis i mellanskåne, och du förväntas att aktivt ta plats i lokalsamhället genom att exempelvis representera varumärket Skånska Dagbladet i olika sammanhang.
Att bygga en stark digital prenumerationsaffär är centralt i hela Bonnier News strategi och som chefredaktör för Skånska Dagbladet förväntas du ta stort ansvar för att driva det arbetet. Du har kvalitets- och resultatansvaret för den redaktionella delen och arbetar tillsammans med försäljningschef, men även exempelvis marknadsgruppen, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för tidningen.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Leda och fördela arbetet på redaktionen

  • Definiera och med tiden upprätthålla tidningens tonalitet i dess kanaler

  • Arbeta med tidningens utveckling, både strategiskt och operativt

  • Samverka och i viss mån leda arbetet med övriga delar inom BN Local

Vem är du?
Du som söker har goda ledaregenskaper och är en dokumenterat skicklig publicist som brinner för att göra lokaljournalistik. Vi tror också att erfarenhet och framgång i förändringsarbete är viktigt. Du ska driva redaktionen framåt och se till så att du får med dig medarbetarna på ett ganska omfattande förändringsarbete. För att det ska fungera behöver du vara inspirerande, involverande och fokuserad. Det är också en fördel om du är van att ta fram och/eller jobba mot tydliga och mätbara mål.
Självklart behöver du älska journalistiken, men du behöver också ha erfarenhet och engagemang i den kommersiella delen av uppdraget. Vårt syfte är journalistiken – men den är också vår affärsidé.
Du tycker om att samarbeta med andra, dels för att utveckla din egen verksamhet, dels för att skapa ytterligare framåtkraft i Bonnier News Local.

Din bakgrund?
Du är i grunden journalist, med stor erfarenhet av att leda redaktionella organisationer på exempelvis redaktionschefsnivå. Om du arbetat i ledningsgrupp är det extra meriterande. Det är även god kännedom om det geografiska område där Skånska dagbladet verkar.

Övrig Information
Vid frågor hör av dig till Pia Rehnquist, rekryterande chef för rollen.

Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Välkommen med din ansökan senast 20 september 2021!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-09-09

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News