Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Content distribution strategist

OTW, Stockholm/Göteborg

Ansök nu

Vi söker efter ytterligare en talang inom distribution som kan förstärka vårt team inom performance, en växande del av OTW:s erbjudande. Här kommer du att få arbeta med några av Sveriges mest spännande varumärken i din vardag genom att planera, distribuera och analysera innehåll i digitala och sociala kanaler. Tjänsten är öppen för sökande från både Göteborg och Stockholm.

Detta är OTW
OTW är Nordens ledande – och mest prisbelönta – contentbyrå. Vi jobbar med strategier, innehåll och distribution för några av Sveriges mest spännande varumärken och på vår gedigna kundlista hittar du bland annat IKEA, SAS, Röda Korset, Lärarnas Riksförbund, PostNord och Volvo. Med Arvid Nordquist som kund kan vi även garantera gott kaffe på kontoret!

På 25 år har OTW växt från en handfull drivna journalister och tv-producenter, till över 160 medarbetare på fem olika kontor som alla brinner för att skapa engagerande innehåll i framtidens kanaler. Vi fortsätter att växa, vinna priser och slå rekord.

Oavsett vilket av våra kontor du jobbar på så arbetar vi tätt ihop i kreativa, effektiva och roliga kundteam, där kreatörer och producenter sitter vid samma bord som strateger och analytiker. Vi levererar kvalitetsinnehåll i ett högt tempo och bygger vinnande koncept baserade på behovsanalyser och insikter.

Om tjänsten
Som Content distribution strategist kommer du att ansvara för planering och lansering av kampanjer och annat innehåll i digitala och sociala kanaler, på uppdrag av våra kunder. Du kommer arbeta dels strategiskt med distributions- & medieplaner, målgrupper och strategier, så väl som operativt med kampanjuppsättning, optimering och rapportering.

Hos våra kunder sker mycket av distributionen genom sociala plattformar som Facebook, Instagram, LinkedIn och Youtube, men som strateg är det viktigt att du har ett helhetstänk kring kanalerna, en förståelse för kundresan och samtidigt är bekväm i att utforska andra kanaler så som display, native, programmatic och köpt sök.

Om dig
Vi tror att du har en bakgrund som exempelvis digital planner eller social media specialist från en byrå och att du har goda erfarenheter av att arbeta i annonseringsplattformar och verktyg som Facebook Business Manager, LinkedIn Campaign Manager, Google Ads och Google Analytics.

För att lyckas i rollen behöver du ha stor detaljkunskap inom digital marknadsföring och känna dig trygg med att arbeta strategiskt kring digitala kanaler och målgrupper. Vi tror också att du som person gillar att se bra resultat och gärna nördar ner dig i att göra nästa kampanj lite bättre varje gång.

Det är extra meriterande om du…
…har cerfikat från Google och Facebook.
…har erfarenheter från programmatiska köp.

Är du en OTW:are?
Vill du bli en av oss – en OTW:are – så drömmer du om att få jobba med några av Sveriges roligaste varumärken. Du brinner för att hålla dig uppdaterad om såväl vår bransch, som våra kunder och som OTW:are vill du förstås bidra till att vi vinner ännu fler priser genom att lyfta fram våra vassaste projekt i olika branschtävlingar.

Men du måste också vara en OTW:are i själ och hjärta – kreativ, självgående, prestigelös, snabb och stresstålig. Du brinner för att skapa framgångsrika redaktionella koncept, kampanjer och innehållsproduktioner – och du vill utmanas, utvecklas och ha roligt på jobbet! Vi tror nämligen att medarbetare som mår bra och har kul på jobbet, presterar bättre. Det är upp till varje OTW:are att bidra till en arbetsmiljö där vi värnar om såväl laget som individen. För man ska känna sig hemma när man jobbar på OTW.

Välkommen hem till oss på Birger Jarlsgatan 61 i Stockholm eller Klädpressaregatan 1 i Göteborg!

Så här söker du
Ansökningsperioden är öppen fram till den 20 september 2021 och intervjuer görs löpande – så skicka in ditt cv och personliga brev så snart som möjligt. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via vår webbsida OTW.se och inte via några externa tjänster. Tjänsten är tillsvidareanställning. Frågor om tjänsten besvaras via e-post av Carl-Johan Bauhn, Head of Performance på carl-johan.bauhn@otw.se.

Publicerad 2021-09-07

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News