Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Content Manager

Aspia, Stockholm

Ansök nu

Älskar du content, analys och siffror? Vad bra! Vi söker dig som kan utmana oss, öppna upp våra ögon men också visa vart skåpet ska stå när det kommer till content inom vår bransch och sätta en helt ny nivå.

Vi är på en spännande resa där vi har som mål att bli ledande inom datadriven marknadsföring och nu behöver vi förstärka teamet med en Content Manager som vill vara med och driva förändringen tillsammans med oss!

Din roll
I rollen som Content Manager hos oss på Aspia kommer du att äga och driva arbetet i att ta fram en övergripande content strategi, där utvecklandet av en kanalstrategi för samtliga kanaler är en del av det arbetet. Du sätter upp KPI:er och följer även upp dessa kopplat till content och våra kanaler. Du kommer att samarbeta nära övriga i teamet och även flera nyckelpersoner inom Aspia för att nå framgång tillsammans. Andra spännande och utvecklande arbetsuppgifter att driva är bland annat:

 • Ta fram keyword research och annan analys kopplat till content

 • Producera content till våra egna kanaler i nära samarbete med copy/kommunikation

 • Ägandeskap över kunskap.aspia.se och driva arbetet internt i redaktionsrådet samt ta fram strategi för bloggen och innehållet.

 • Uppföljning, testning och optimering av det innehåll du själv planerat och publicerat

 • Byråkontakt och driva de större projekten från idé – produktion – publicering – analys.

Din profil:
Du är en person som är framåt, kreativ och visionär som trivs i en miljö med högt tempo och i ett mindre team där entreprenörsandan är hög. Din kreativitet genomsyras i alla dina uppgifter och du vet hur du ska arbeta datadrivet där det kreativa är en självklar del av det. För att trivas i rollen har du lätt för att prioritera i ditt arbete, du är prestigelös och en doer. Givetvis brinner du för att producera content som konverterar.

Vi tror att du har arbetat i en liknande roll i minst 1-2 år och annat som vi tror att du kan och har erfarenhet av är:

 • Du är en fena inom content managment, SEO och sociala medier

 • Dokumenterad kompetens inom planering, produktion, utveckling och uppföljning av kommersiellt och redaktionellt content.

 • Sätta upp hypoteser och arbeta med A/B tester baserade på data.

 • Goda kunskaper i Google Analytics och ett stort plus om du kan Google Tag Manager

 • Goda kunskaper och erfarenhet att att praktiskt arbeta i verktyg som t.ex. Ahrefs, Hotjar och Google Search Console

 • Kan navigera och med lätthet arbeta i Episerver

Vidare ser vi att du har en god förståelse för samtliga delar inom digital tillväxt samt talar och skriver obehindrat på svenska.

Du erbjuds:
Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Vi arbetar med frihet under ansvar, flexibel arbetstid, kollektivavtal och bra förmåner. Hos oss får du ett härligt gäng ambitiösa kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Publicerad 2021-06-09

Ansök nu