Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Content Manager

Bonnier News, Sverige

Ansök nu

Content Manager till Bonnier News Brand Studio

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med nationella varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri. Bonnier News dominerar också den svenska lokaltidningsmarknaden med titlar som bevakar mer än halva Sverige – från Skåne i syd till Ångermanland i norr. Titlar som Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Närkes Allehanda och Sundsvalls Tidning är några exempel.

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Totalt når vår journalistik över sju miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre – du kan vara med och påverka riktningen.

Om oss

Bonnier News Brand Studio är en fullservicebyrå som erbjuder kunderna strategi, produktion, distribution och analys inom kommunikation och marknadsföring. Vi är en del av Bonnier News Sales, som arbetar nära våra lokala och nationella företagskunder där vi utvecklar kreativa kampanjer och hittar nya affärsmodeller.

Vi har både stora nyhetstidningar, lokala tidningar och välkända magasin i vår portfölj. Det ger oss en unik möjlighet att ta fram branschens bästa kundkoncept och driva effekt för våra kunder oavsett vilken kanal eller plattform som väljs.

Om rollen

För den aktuella tjänsten som content manager är huvudarbetet nativekampanjer som publiceras i lokaltidningar, från Örnsköldsvik i norr till Nynäshamn i söder. Det kan också innebära arbete med våra andra titlar. Därför är insikter, utformning och kunskaper om lokal journalistik viktigt. Ämnesområdena är många och förståelse för att hitta värde för lokala användare och annonsörer avgörande.

Du kommer bland annat att:

 • Agera webbredaktör, paketera färdiga artiklar och optimera effekten av kampanjer med nya rubriker och bildsättning. Hantera olika CMS och adserver funktioner.

 • Strukturerat planera inkommande kampanjer och hantera publicerade artiklar.

 • Vara delaktig i uppföljningsarbetet efter avslutade kampanjer. Arbeta med både Google analytics och Datastudio

Vem är du?

För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en äkta "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete. Du har lätt för att uttrycka resultat, i både skrift och tal, framförallt har lätt för att prata med med nya människor i alla olika sammanhang. Du är prestigelös och gillar att både ge och ta i diskussioner med kollegor, leverantörer och kunder. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan varumärken, avdelningar och kunder. Du trivs lika bra att arbeta remote som på plats. Du trivs lika bra i kundernas mötesrum som bakom tangentbordet.

Din erfarenhet:

För att göra ett bra jobb behöver en content manager ha god känsla för nyhetsartiklar och ha förståelse för våra olika publicister och olika distributionskanaler. Erfarenhet av redaktionellt arbete eller webbredaktör erfarenhet är ett extra plus. Content managern behöver också vara väl bevandrad i vanligt förekommande ämnen hos lokala dagstidningar och följa med i nyhetsflödet på våra sajter och i våra tidningar. En god förståelse för våra kunders behov är också avgörande.

Vi söker dig som:

 • Behärskar Datastudio och Google analytics världsvant.

 • Kan paketera om en text och göra vinkeln tydligare.

 • Kan sätta en rubrik på nyhetsartiklar.

 • Är social och kan även jobba på självständigt efter egen planering

 • Gillar ett högt tempo med många olika arbetsmoment under en arbetsdag.

Meriterande:

 • Arbetat inom dagspress eller affärspress som webbredaktör eller skribent.

 • Arbetat med content marketing och datadrivet optimerat innehåll för högre effektuttag.

 • Erfarenhet som marknadskommunikatör.

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra ett team inom Bonnier News Brand Studio på åtta personer som arbetar i olika matrisfunktioner runt om i Bonnier News Sales organisation. Du rapporterar till Kristina Magnusson, affärsområdeschef Local. Du arbetar remote men kan sitta fysiskt på något av våra publicistiska kontor runt om i Sverige. Skicka in din ansökan och ange vilken din närmsta stad är.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-06-10

Ansök nu