Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Content Manager

Implema, Stockholm

Ansök nu

Content Manager

Är du en skicklig skribent som är van att arbeta med en bred palett av content? Trivs du som allra bäst när du får arbeta hands on i den dagliga produktionen med ett strategiskt och affärsmässigt mindset? Om du också kan utmana oss med content som i rätt sammanhang sticker ut kan rollen som Content Manager vara helt rätt för dig.

Ditt uppdrag
Som Content Manager arbetar du med all typ av kommunikation och textproduktion i hela produktionskedjan. Du producerar både själv och i samarbete med andra och ansvarar för att kommunikationen hänger ihop, är genomtänkt och stöttar företagets strategi och positionering.

Exempel på arbetsuppgifter;

  • Planera, producera och publicera pressmeddelanden, kundcase, artiklar, blogginlägg, nyhetsbrev, presentationer, kampanjer, produktinformation, inbjudningar, eventkommunikation mm.

  • Textproduktion och till viss del projektledning inom brand awareness, inbound marketing, demand generation och employer branding.

  • Koordinera kommunikationen i samband med våra säljaktiviteter.

  • Arbeta aktivt med och utveckla kommunikationen inom social media.

  • Arbeta fram budskapsarkitektur och mallar för återkommande textproduktioner.

Är du den vi söker?
För att lyckas i rollen har du erfarenhet från en liknande roll, med fördel från en organisation inom B2B och gärna inom IT-branschen detta för att du lättare ska kunna sätta dig in i kundvärdet. Huvudspråket i kommunikationen är svenska men du kommer även skriva texter på engelska. Du är en stjärna på att skapa målgruppsanpassat content för olika kanaler och syften och du är van att arbeta praktiskt med inbound marketing. Du tycker om att jobba med den dagliga produktionen och har erfarenhet av att planera, samordna, genomföra och följa upp aktiviteter såväl som projekt. Du gillar att kombinera det dagliga produktionsarbetet med kampanj- och konceptkommunikation och bidrar med nya idéer inom marknadsområdet.

Du är van att arbeta i Hubspot samt Wordpress eller annat CMS. För att trivas i rollen tror vi att du är idérik, driftig och strukturerad. Din kreativitet genomsyras i alla dina uppgifter och du brinner för att producera content som konverterar. Vi tror att du har arbetat i en liknande roll i några år. Du uppskattas för din vilja att förbättra, förmåga att se möjligheter och få saker att hända. Du är en självdrivande initiativtagare som trivs allra bäst då du får samarbeta med andra och ha många olika kontaktytor.

Implema erbjuder dig
Möjligheten att axla en helt ny roll, där du får vara med och bygga upp Implemas marknadsfunktion och utveckla bolagets marknadskommunikation till nästa nivå. Marknadsteamet som består av Communications Manager och Art Director arbetar också i nära samarbete med externa marknadspartners. Vi lovar dig en utmanande och varierande roll där du har möjlighet att både växa och vara med och påverka.

Mer om Implema
Implema är ett svenskägt ägarlett företag och Sveriges ledande specialist på att snabbt implementera affärssystem baserat på marknadens ledande affärssystem SAP och Microsoft Dynamics. Med mer än 20 erfarenhet av affärskritiska projekt guidar Implema svenska och internationella företag till effektiva och hållbara affärsprocesser och den snabbaste vägen till framtidens affärssystem. Vi vill finnas nära våra kunder och har kontor på 10 orter runt om i Sverige. Idag är vi 180 medarbetare och omsätter 300 MSEK. Vi växer och vill bli fler!
Publicerad 2021-07-15

Ansök nu