Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Dataansvarig

Bonnier News AB /Expressen, Stockholm

Ansök nu

Vill du arbeta i en föränderlig och dynamisk miljö som ligger i framkant inom analys och utveckling? Älskar du siffror och vill vara en del av ett större team? Då har du möjligheten att bli en del av Sveriges mest passionerade och datainformerade mediehus! Expressen Lifestyle söker nu en dataansvarig till analysteamet för läsarintäkter.

Dina arbetsuppgifter

Som dataansvarig i analysteamet på Expressen Lifestyle är du den som ansvarar för att dataleveranser fortlöper korrekt, samt för bearbetning- och import av data till olika datalager. Du kommer att vara placerad i det tekniska analysteamet som arbetar nära Expressen Lifestyles utvecklingsavdelning men arbeta med hela analysavdelningens databehov. Du kommer till en början att sätta dig in i data som rör printprenumerationer och arbeta nära analytiker inom det området. Du förväntas sedan ta ett större grepp om hela analysteamets databehov.

Konkreta exempel på återkommande arbetsuppgifter

 • Planera, bygga och förvalta dataleveranser från olika typer av datakällor, databearbetning och import till olika datalager

 • Automatisering av flöden, implementering av rutiner för att säkra dataintegritet och kvalitet

 • Arbeta med långsiktig strategi vad gäller all datahantering

Analysavdelningen på Expressen Lifestyle arbetar brett med analysfrågor inom verksamhetsområdet: lösnummer, prenumerationer (print, digitala), sajt och app. Som ansvarig för dataleveranser och flöden kommer du framförallt att jobba med de andra analytikerna i teamet, våra data- och Marketing Cloud-team, men också mot marknads- och utvecklingsavdelningen.

Även om du i första hand arbetar med datahantering och dataleveranser tillhör du analysavdelningen. Du bör ha ett intresse för analys och förväntas utföra uppgifter med syfte att data på ett bra sätt ska kunna förstås och användas till analys. Att förstå data och vilja förbättra den är viktigt för dig.

Kvalifikationer

Du kommer att arbeta i olika program och verktyg. En del kunskap och erfarenhet bör du ha från start. Vi lagrar stora mängder data i Google Cloud Platform-miljöer och du kommer att använda SQL för att ta ut data från BigQuery. Viss förståelse för kodning i Python bör du också ha från start. Vi använder Advantage och MediaConnect som prenumerationssystem för våra printprenumerationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemen, men du kommer ha tillfälle att fördjupa dig i dem.

Du bör ha en högskoleutbildning och kompetens inom något av områdena datateknik, systemutveckling, statistik eller liknande.

Kunskap och erfarenhet av följande verktyg är kvalificerande:

 • Python / Anaconda / Jupyter

 • SQL

 • GCP native utilities

Erfarenhet av något/några av följande verktyg är meriterande:

 • Airflow

 • AWS native utility

 • CMD terminal

 • Cron

 • Docker

 • GitHub

 • Power shell

 • Salesforce

 • VCS, Notepad++, Sublime

För att trivas tror vi att du är bra på att ta egna initiativ, är lösningsfokuserad, själv kan identifiera behov och se till att genomföra det som behöver göras, samt att du tycker det är kul att ha kontakt med många olika människor.

Övrig information:

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar direkt till Anna-Karin Arnhällen, chef för teamet för teknisk analys. Du kommer att tillhöra Expressens analysteam som består av 14 analytiker. Teamet har kompetens inom webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och rörlig bild. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar som redaktion, utveckling, distribution, försäljning och marknad – i syfte att tillsammans bli Sveriges största tidning i alla kanaler.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald tillför verksamheten.

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-09-07

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News