Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Digital kommunikatör

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet, Stockholm

Ansök nu

Vill du tillhöra ett kreativt lag och göra det enkelt för människor att motionera och ha kul tillsammans?

En av våra digitala kommunikatörer ska vara föräldraledig och vi söker nu någon som vill vikariera på vår Kommunikations- och marknadsavdelning. Vi söker en driven digital kommunikatör som vill göra skillnad och som vant kan röra sig mellan att sköta vår webbplats och publicera content i Korpens olika sociala medier.

Om dig
Vi söker dig som älskar att jobba med digital kommunikation och som har ett särskilt intresse för sociala medier. Du ska vara mycket van vid att publicera content i alla digitala kanaler och ha lika lätt för att producera text som bild och rörligt innehåll.

Du gillar att jobba mot uppsatta mål, är nyfiken på att lära dig nya saker och tycker det är självklart att hela tiden vilja förbättra det vi gör. Growth marketing är ett naturligt och självklart sätt att jobba för dig.

Du har en god känsla för språk, text, bild, design, layout och struktur, och är intresserad av utvecklingen inom kommunikationsområdet. Du trivs med att arbeta i en idéburen organisation där medlemsnyttan är fokus och känner väl igen dig i Korpens värdegrund Glädje, Gemenskap och att Alla är välkomna. Att vara självgående med planeringsförmåga, vara social och ha en viss pedagogisk läggning är andra viktiga egenskaper hos dig som gör att du kommer att lyckas i den här tjänsten.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att planera och publicera innehåll till vår webbplats korpen.se, våra e-postutskick och i sociala medier. Du kommer tillhöra ett kommunikationsgäng på fem personer där du och en till kollega ansvarar för våra digitala kanaler och är navet i vår digitala innehållsproduktion.

Vi har mycket digital utveckling på gång och vi har en hög ambition att vara en organisation att se upp till även när det gäller kommunikationsområdet. Det innebär att vi erbjuder en utvecklande och kreativ miljö där det finns stora möjligheter att påverka och testa saker.

Några aktuella digitala projekt som vi under 2022 arbetar med är till exempel Mitteverest.se, lansering av en plattform för onlineträning och flytt av våra föreningar till vår gemensamma hemsideplattform som kommer göra det enklare att hitta till och anmäla sig till aktiviteter över landet. Parallellt förbättrar vi analysarbetet och mätningen av det vi gör för att förbättra Korpens medlemsresa. Vi driver löpande kampanjer för att få människor att anmäla sig till våra aktiviteter och för att öka kännedomen om Korpen. 

Genom dina insatser kan du konkret bidra till att fler människor motionerar och mår bra samtidigt som du även utvecklar den föreningsdrivna motionsidrotten i Sverige.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • eftergymnasial utbildning inom kommunikation, media, marknadsföring eller liknande.

  • erfarenhet från att arbeta med webbpubliceringsverktyg, videoredigering (t ex Premiere Pro och Final Cut Pro) och bildredigeringsprogram (t ex Photoshop).

  • vana av att publicera och målgruppsanpassa innehåll för olika sociala medier. Meriterande med goda kunskaper inom paid social och search engine marketing genom Meta- och Google Ads Manager.

  • meriterande om du har erfarenhet från idrottsrörelsen eller annan idéburen föreningsverksamhet.

Om erfarenhet saknas inom något område så tror vi på att det viktigaste är att vi hittar rätt person som är villig att ta sig an nya arbetsuppgifter och lära sig på plats genom att göra.

Övrigt
Placeringsort är i Stockholm med möjlighet att i viss mån arbeta hemifrån. Resor inom Sverige ingår i tjänsten. Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fr o m sept 2022 till sept 2023.

Vi erbjuder dig en självständig och utmanade roll där du får chansen att bidra till Korpens tillväxt både på lokal och nationell nivå. Du kommer till ett team av omtänksamma och trevliga kollegor där du arbetar nära olika kompetenser och sakkunniga. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att kombinera dagar inne på kontoret med arbete hemifrån. Vi är måna om att det finns balans mellan arbete och fritid och som motionsidrottsförbund ser vi gärna att du använder din friskvårdstimme varje vecka och ditt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant? Välkommen att söka genom att skicka CV och personligt brev till erik.eng@korpen.se  senast 14 augusti.

Publicerad 2022-07-29

Ansök nu