Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Digital kommunikatör

Maskinentreprenörerna, Stockholm

Ansök nu

Digital kommunikatör | Content creator | Innehållsskapare

Går du igång på att skapa creatives – text, bild, ljud, film – för att driva budskap på olika digitala plattformar? Är du intresserad av samhällsfrågor i allmänhet och entreprenörsfrågor i synnerhet på den nivå att du gärna lägger hela din arbetstid på att göra skillnad? Skulle det vara spännande att vara med och bygga upp innovativ och smart kommunikation på en av Svenskt Näringslivs bransch- och arbetsgivarorganisationer? I så fall vill jag prata med dig.

Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarorganisation. Det innebär att vi stödjer våra drygt 4 000 medlemsföretag och deras 21 000 anställda med allt de behöver för att verka och utvecklas som entreprenörer.

Våra medlemsföretag ser bland annat till att nya hus kan byggas, att tågen kan rusa fram på räls, att två- och fyrhjulingar har ett vägnät att förflytta sig på, att ettor och nollor kommer både in och ut ur dina data-apparater, att värdefull malm kan extraheras för att omvandlas till det världskända svenska stålet, att du kan ladda batteriet till din elcykel (eller elbil), att du kommer fram fastän det vita guldet har vräkt ned hela natten och att du har tillgång till rent vatten.

Vi talar infrastruktur.

Uppdraget

Största delen av dina dagar hos oss kommer du att flyga över tangenterna. Jag behöver dig som har full koll på orden, deras betydelse, tonalitet och stilnivå. För du kommer att behöva leverera till flera olika medier, på flera olika nivåer. (Jag erkänner utan omsvep att jag är ordnörd och kommer att ställa höga krav på din skriftliga leverans.) Det handlar om: webbredaktörsuppgifter, att producera texter till nyhetsbrev; att skapa, driva och följa upp marknadsförings- och opinionskampanjer i sociala medier; att driva upp intresset att bli framtidens maskinförare; att informera, kommunicera, konvertera och framförallt engagera. 

Du behöver även vara bekväm med att bearbeta bilder, film och ljud. I just den ordningen, på daglig basis. Med andra ord: Storytelling i ett digitalt format.

(Och har du erfarenhet av att arbeta med Facebook Business Manager är det ett plus.)

Så här jobbar vi

Vi kommer att vara en mindre arbetsgrupp med två digitala kommunikationskreatörer (du och en till), en teknisk kommunikatör (Johanna), en opinionare/pressis (håller också på att rekryteras) samt undertecknad (Camilla, Kommunikations- och opinionschef).

För mig är det viktigt att du förstår och håller med om följande:
1) Nyttan för våra medlemsföretag är alltid i fokus.
2) Vi jobbar hårt de timmar vi är anställda för att jobba.
3) Vi hjälper varandra att leverera på toppnivå.
4) Vi gillar varandra och skrattar mycket tillsammans.
5) Vi är en stödfunktion till resten av organisationen.
6) Ytterst arbetar vi med att underlätta för våra medlemsföretag att verka och utvecklas som entreprenörer.

Mina förväntningar på dig är att du kan skapa utifrån knapphänta instruktioner, är rätt snabb i tanken såväl som i utförandet, att du allteftersom kommer att ta fler och fler egna initiativ, att du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande, utgår ifrån att allt går att lösa samt är en positiv person. Med det sagt spelar det ingen roll för mig om du är en sprudlande extrovert, en tystlåten introvert eller någonstans där emellan. Däremot är det en fördel om du inte stressar upp dig så mycket. Vi löser det. (Jag kanske borde skriva stresstålig här, men det har du redan fattat eller hur?)

Vi sitter tillsammans på Storgatan 19 i Näringslivets Hus på Östermalm. Huvudinriktningen är att du arbetar på plats varje dag. Under denna globala pandemi gör vi naturligtvis tvärtom. Då får du bara komma in om det är absolut nödvändigt. Och allt däremellan stämmer vi av du och jag.

Förutsättningar för tjänsterna

Vi har gjort organisatoriska förändringar hos oss och valt att ta hem all kommunikation. Därför är dessa två tjänster till en början två visstidstjänster. Närmare bestämt startar de 30 augusti 2021 och slutar 30 juni 2022. Om försöket faller väl ut kommer dessa två heltidstjänster att permanenteras. Så om du vill, och vi vill, övergår din visstidsanställning till fast tjänst 1 juli 2022.

För oss är detta två juniora tjänster där du har något eller några år i arbetslivet bakom dig. Om du känner att dina 18 år som social media manager med grafisk spets är helt rätt för den här rollen – sök ändå. Var bara medveten om att lönen inte kommer att motsvara seniora förväntningar.

Sista ansökningsdag

Söndag den 25 april är sista dag att ansöka. Med det sagt: vi kommer löpande att kalla till intervjuer och båda tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Jag kan inte nog understryka hur viktigt det är för mig att du kan skriva. (Vi kan kalla det för att jag kommer att läsa ditt personliga brev noggrant. Men det är en litotes i sammanhanget.) Naturligtvis vill jag även att du skickar med ett CV.

Ser fram emot att få lära känna dig bättre, gör Camilla, Kommunikations- och opinionschef, Maskinentreprenörerna.

Skicka din ansökan via e-post.

PS! Vill du veta mer och/eller ställa frågor – kontakta mig. Jag rekommenderar att du mejlar mig. Föredrar du att ringa nås jag mellan 15h00-17h00 i princip varje dag på 08-762 70 79. DS.

Vi har aktivt valt att inte anlita rekryteringstjänster av något slag i denna rekrytering och undanber oss alla typer av försäljning inom detta område.

Publicerad 2021-04-01

Ansök nu