Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Digital kommunikatör och utvecklare

Region Västmanland, Västerås

Ansök nu

Hos oss är du med i en utvecklingsresa för att möta nya krav på kommunikation från såväl invånarna som organisation och samhälle i stort.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
1177.se är Sveriges största webb inom hälso- och sjukvård och det centrala navet för information och tjänster kopplat till hälso- och sjukvården. Region Västmanland jobbar sedan flera år tillbaka med 1177.se som invånarnas plattform för hälso- och sjukvårdsbehov. Ditt jobb är att utveckla alla delar, från hur kliniker och mottagningar arbetar med sitt eget innehåll till att skapa nya tjänster till plattformens nationella utveckling. Målet är att fler invånare och patienter ska bli digitala med oss och användarperspektivet är vår ledstjärna.

Rollen är nyinrättad. Vi vill med kommunikationens hjälp implementera, förädla och öka användningen av digitala tjänster. Det här är en roll med utvecklingsansvar och spännvidd, från omfattande projekt till mindre uppdrag med snabb lösning. Arbetet utgår oftast från 1177.se men involverar också andra plattformar och leverantörer. Du arbetar tillsammans med förvaltningsledare, IT-utvecklare, webbredaktörer, verksamhetsutvecklare, chefer och medarbetare i sjukvården.

Innehållsproduktion. Arbetet på 1177.se omfattar paketering, design, textproduktion, externa kampanjer och innehålls- och utvecklingsansvar för 1177.se/västmanland. Dessutom kommer du stötta faktaägare och uppdragsgivare i att strukturera, skapa och förvalta innehåll som hjälper dem att nå sina uppdragsmål.

Tjänsteutveckling. 1177.se är noden för våra invånartjänster, ett område under stark utveckling där kommunikationsenheten arbetar tillsammans med övriga verksamheter med digitaliseringsuppdrag. Du bidrar med kompetens inom användarbeteende, gränssnitt och tjänstedesign.

Plattformsutveckling. Du kommer att jobba i förvaltningen och utvecklingen av 1177.se som sker hos Inera AB i samarbete med Sveriges övriga 20 regioner. Detta arbete bedrivs i grupper och forum där du samarbetar med motsvarande funktioner från andra regioner och den nationella redaktionen för 1177.se.

Verksamhetsutveckling. I verksamhetsutvecklingen ingår behovsinventering, analys, kvalitetssäkring av innehåll och styrning av arbetsuppgifter till verksamhetsnära redaktörer. Du kommunicerar och implementerar strategier och riktlinjer, ger användarstöd och samordnar innehållsarbetet för berörda verksamhetsredaktörer.

Det här är inte ett jobb för en person som bara vill sitta på sitt kontor. Du blir en nyckelperson i att utveckla och implementera nya arbetssätt med utgångspunkten i digital kommunikation och datadrivet förändringsarbete. För att lyckas med det är du ofta på plats hos verksamheterna runt om i hälso- och sjukvården och hjälper dem att själva bli digitala och nå sina verksamhetsmål.

Vilka är vi?
På kommunikationsenheten är vi 12 kommunikatörer, rådgivare och utvecklare med olika ansvarsområden och specialistkompetenser. Region Västmanland har en bred verksamhet med allt från sjukvård till kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vi jobbar med ett tydligt uppdrag att utveckla kommunikationen framförallt med hjälp av digitalisering och användarfokus.

Vår centrala placering i organisationen ger oss stora möjligheter att se sammanhang och styra kommunikationsarbetet i rätt riktning. Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning, humor, nyfikenhet och hög samarbetsförmåga.

Vem är du?
Du är en person som trivs i en utmanade miljö med komplexa frågeställningar, som har lätt för att se sammanhang och bidra till helhetsperspektiv. Du är utåtriktad, pedagogisk och har en god samarbetsförmåga, och självklart vill du dela med dig av din kunskap till andra.

Vi värdesätter din energi och att ditt arbetssätt bygger på en stark drivkraft och ett resultatorienterat, professionellt agerande. För att kunna möta framtidens krav och kunna driva och utveckla kommunikationsarbetet behöver du vara målinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv och ditt arbete.

Det här är ett jobb för dig som vill skapa kommunikationslösningar som skapar delaktighet, engagemang och gör vardagen enkel för användaren. Du är orädd, idérik och testar gärna nya saker, samtidigt som du kan ta dina idéer vidare hela vägen till praktiskt genomförande.

Kvalifikationer
Du som söker har en högskoleutbildning inom kommunikation eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har tidigare arbetat i en roll som webbredaktör, webbansvarig, digital kommunikatör eller liknande i en större organisation. Erfarenhet från en organisation som arbetar med invånarkommunikation är meriterande.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 24 augusti 2020.


Kontaktpersoner
Elin Brozén
Verksamhetschef Centrum för kommunikation
021-17 68 64
elin.brozen@regionvastmanland.se

Dennis Johansson
Vision
021-17 48 44

Publicerad 2020-07-06

Ansök nu