Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Digital producent – inriktning social media

Folkspel, Göteborg

Ansök nu

Folkspels Marknadsavdelning
Folkspel Ideell Förening

Vill du vara med och ta oss till nästa nivå? Vi letar efter en stjärna som brinner för digital kommunikation och sociala medier!

Vilka är Folkspel? 
Folkspel är en ideell organisation och arbetar till 100 % för folkrörelserna, det svenska föreningslivet, via 72 riksorganisationer med ca 5 miljoner medlemmar. Vi är 155 anställda med en årsomsättning på 1,5 miljarder kronor. Vårt uppdrag är att via våra produkter (Bingolotto och Sverigelotten med flera) erbjuda en möjlighet för Sveriges föreningar att tjäna pengar. Vi är övertygade om att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre. För alla. Genom åren har Folkspels produkter genererat mer än 17 miljarder kronor till svenskt föreningsliv.

Vad blir din uppgift hos oss?
Vi letar efter dig som brinner för digital kommunikation, som är skicklig på att skapa inspirerande kommunikation oavsett om det handlar om grafik eller copy.

Du ansvarar för att planera och skapa engagerande och nytänkande content för Folkspel och Årets Eldsjäl, där du arbetar självständigt med kollegor till hands för att bolla idéer. Du kommer att skapa och uppdatera innehåll till våra digitala kanaler så som websida, mailutskick, annonser och sociala kanaler. Rollen är mycket varierande och du producerar innehåll för flera olika kanaler, men har alltid helheten och våra KPI:er i åtanke. Du blir också en viktig kugge för att utveckla innehållet och engagemanget i våra sociala kanaler och ta dom till nästa nivå.

Rollen kräver förståelse för segment, anpassat innehåll efter mottagare och kanal. Du lever ständigt nära sociala medier och uppdaterar dig i nya trender och kanaler dagligen. Du känner till respektive kanals styrka och svaghet och brinner för att skapa engagemang. Ditt kreativa arbete styrs av din analys och omvärldsbevakning.

Exempel på områden och arbetsuppgifter:

 • Planera, uppdatera och schemalägga inlägg enligt en SoMe-strategi du ansvarar för.

 • Producera grafiskt material för webb, sociala medier, mailutskick.

 • Skriva copy till mail/site/SoMe men också längre texter till blogg.

 • Utförare i CMS, sociala plattformar och Marketing automation system.

 • Delaktighet i framtagning av kampanjer.

 • Kommunicerar och svarar på sociala medier.

 • Analys- och uppföljning i Facebook Business Manager och Google Analytics.

 • Omvärldsbevakning - digitala trender inom SoMe.

Vem är du?
Du är en van kreatör av digital kommunikation som brinner extra för sociala medier, både organiskt flöde och inom paid. Kompetens är viktigt. Personlighet allt. Du är strukturerad, prestigelös, nyfiken och tar gärna intryck från andra. Du är självgående och tar stort ansvar i ditt arbete. Klarar att arbeta självständigt med flera projekt i gång samtidigt.

Du har:

 • erfarenhet av att skapa grafiskt material och filmer med rörlig bild och musik i marknadsföringssyften

 • passion för digital kommunikation

 • mycket god känsla för svenska språket

 • välutvecklad känsla för färg och form

 • förstår samspelet mellan olika digitala kanaler

 • god SEO kunskap

 • god kunskap i Google Analytics

 • goda kunskaper i Facebook Business

 • god vana av hantering av sociala medier och dess analysverktyg

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi är ett starkt team som stöttar och stärker varandra.

Detta erbjuder vi:
Du blir en viktig medarbetare hos oss och du kommer att ingå i företagets marknads-och kommunikationsavdelning som består av 16 personer. Du rapporterar till marknadschef. Vår arbetsplats genomsyras av framåtanda, arbetsglädje och humor. Vårt aktivitetsbaserade kontor är placerat i nya lokaler i Gamlestan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan. Vi gör ett löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vi tar endast emot ansökningar via vårt system, Varbi. Sista ansökningsdag är 27 maj 2022.

Frågor om tjänsten: Ring Marknadschef Henrik Lindroth 031-345 90 14, övriga frågor: HR-chef Annika Eriksson 031-345 90 13.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5
Publicerat 2022-04-25
Sista ansökningsdag 2022-05-27

Publicerad 2022-04-28

Ansök nu