Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Digitalt Marknadsansvarig

Fonus, Stockholm

Ansök nu

Du blir en del av Fonuskoncernen – en rikstäckande koncern där många av våra varumärken är i en kommunikativ utvecklingsfas. Hos oss möter du en lärande gemenskap där vi drar nytta av varandras kunskap och personliga kvaliteter. Vi är en liten avdelning, med god gemenskap, som arbetar med många och varierande uppdrag för flera olika varumärken inom Fonuskoncernen som Fonus, Familjens Jurist, Vita Arkivet m fl.

Fonuskoncernen är en värderingsstyrd organisation vilket innebär att hela koncernen innefattas av vårt värderingsdokument som vi har valt att benämna Kompassen. Kompassen som består av våra värderingar, Ärlighet – Engagemang – Samverkan – Påräknelighet – Omtanke, och utgör grunden för verksamheten och är en vägledning för hur vi ska utföra vårt arbete och förhålla oss till varandra och våra kunder. Värderingarna syftar till att samtliga medarbetare ska känna sig involverade i verksamheten och att vi tillsammans skapar en medveten, framgångsrik kultur som är baserad på våra gemensamma värderingar..

Koncernen omsätter totalt 1,2 miljarder kronor och har 950 anställda på 300 kontor. Fonuskoncernen ägs kooperativt av cirka 1 150 organisationer runt om i Sverige. All vinst återinvesteras i företaget för att göra verksamheten ännu bättre för kunder, medarbetare och samhället i stort.

Älskar du digital marknadsföring? Har du starkt kundfokus och dessutom strävar mot att uppnå riktigt goda resultat? Då tror vi att det här kan vara ditt drömjobb!

Vi söker en driven digitalt marknadsansvarig.

För rätt person erbjuds en unik chans att komma in i en dynamisk och framgångsrik verksamhet som är på en digital förändringsresa där möjligheten till påverkan och personlig utveckling är stor.

Vi söker nu

Vår nästa stjärna som ska vara med och driva Fonuskoncernens tillväxtresa. En kommersiell och driven digitalt marknadsansvarig.

Marknadsavdelningen består av sju personer och leds av marknadschefen. Vi arbetar i nära samarbete med varandra och verksamheterna för att uppnå bästa möjliga resultat. Samtidigt som det är av stor vikt att du är självgående inom de projekt och arbetsuppgifter som du ansvarar för. Du behöver kunna arbeta med olika aktiviteter och initiativ samtidigt och trivas med att ta både strategiska och operativa beslut själv.

Tillsammans med kollegorna i marknadsgruppen säkerställer du att marknads- och aktivitetsplanen för webb, digitala och sociala medier följs och hålls uppdaterad. Du håller dig uppdaterad om rådande trender och tekniker och delar aktivt med dig av kunskaper inom det digitala området.

Som person är du snabb, kreativ, nyfiken, analytisk, lösningsorienterad och givetvis bra på att kommunicera och uttrycka dig i ord och bild. Du vet hur man bygger nätverk och ser möjligheter istället för hinder i uppgifterna. Du tar egna initiativ, är flexibel och van att hålla igång många frågor. Du arbetar strukturerat och trivs med att arbeta  med korta deadlines. Vikten av uppföljning och analys av olika initiativ och aktiviteter är en självklarhet för dig.

Du är en person som lätt ser lösningar på problem, vill skapa effektivitet i processer och har förmågan att utmana befintliga strukturer. För att trivas hos oss är du en person som vill skapa resultat, är nyfiken och inspirerande. Du sätter stolthet i att bidra till teamets gemensamma mål och mående samt vill bidra till och ser positivt på förändringar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Övergripande kvalitets- och samordningsansvarig för digital marknadsföring i samråd med verksamheterna.

 • Övergripande kvalitets- och samordningsansvarig för koncernens publika webbplatser i samråd med projektledarna för webb och verksamheterna.

 • Aktivt delaktig i koncernens digitala satsningar inkluderat att se på hur vi på bästa sätt kan dra nytta av de digitala investeringarna.

 • Aktivt arbete med optimering, SEO och konvertering, av koncernens webbsidor.

 • Ansvara för att synkronisera initiativ och aktiviteter på koncernens webbplatser.

 • Ansvara för uppföljning, utvärdering och rapportering av de digitala kanalerna och den digitala marknadsföringen.

 • Kravställare och ansvarar för uppföljning gentemot externa SEO/SEM byråer inom digital marknadsföring.

 • Arbete med lokal SEO i verktyget PinMeTo.

 • Agerar projektledare i digitala projekt.

 • Ansvarar för det strategiska arbetet med sociala medier och hur vi optimerar våra sociala media-kanaler med innehåll och annonsering på bästa sätt.

 • Samverkar med övriga team inom koncernen inom ditt specialistområde.

Andra arbetsuppgifter som förekommer är: Övergripande ansvar i teamet för GDPR relaterade frågor, stötta verksamheten i arbetet med digitala Kundomdömen.

Formella krav

 • Eftergymnasial utbildning inom marknad/kommunikation gärna med digital inriktning eller webbutveckling/medieteknik

 • Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roll i en affärsnära verksamhet

 • God kunskap i SEM och SEO

 • Van kravställare mot externa leverantörer såsom SEM och SEO-byråer

 • Erfarenhet av att jobba med content marketing

 • Tidigare designerfarenhet av responsiva sajter, digitala verktyg och system

 • God kunskap inom Google Analytics, Google Datastudio och EPiServer

 • Vana att arbeta strategiskt och operativt med sociala medier inkluderat SoMe-annonsering

 • Vana av att driva projekt och att arbeta i flera parallella projekt

 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 • Arbetar obehindrat i Microsoft Excel och övriga Office-paketet

Meriterande

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av Trustpilot, PinMeTo och Brightedge

 • Ytterligare språkkunskaper är meriterande

Mer information och ansökan
Låter det intressant och som ett jobb för dig? Då vill vi veta mer om dig! Vi vill öka mångfalden i organisationen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

I rollen rapporterar du till marknadschefen och placering är på vårt kontor på Magnus Ladulåsgatan 65, på Södermalm. Tjänsten är tillsvidare på 100%. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Kontakta rekryteringskonsult Johan Larsson vid eventuella frågor på: johan.larsson@bohmans.com. Vi arbetar löpande med intervjuer och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstidens slut. Tveka inte att söka redan idag.

Publicerad 2021-09-14

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News