Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Distributionsanalytiker

Bonnier News/Expressen, Stockholm

Ansök nu

Vill du arbeta i en föränderlig och dynamisk miljö som ligger i framkant inom analys och utveckling? Älskar du siffror och vill vara en del av ett större team? Då har du nu möjligheten att bli en del av Sveriges mest passionerade och datainformerade mediehus! Expressen söker nu en distributionsanalytiker.

Dina arbetsuppgifter
Som distributionsanalytiker är du den som kommer att ha bäst koll på de olika delarna som är kopplade till distribution. Du är en nyckelperson för frågor som rör distribution av samtliga printtitlar.

Du kommer dagligen ha kontakt med Expressens distributionsavdelning som ansvarar för åkerier, tryckerier och att leveranser utförs dagligen över hela Sverige. Din roll blir att bistå det här teamet med dataunderlag för att ständigt genomföra förbättringar. Du kommer även att jobba nära försäljning, marknad, redaktion gällande beslutsunderlag, där det är du som räknar på de olika frågeställningarna som dyker upp. Du är ett mycket viktigt bollplank och den som ansvarar för siffrorna.

De primära ansvarsområdena kommer att vara:

  • Sätta leveranser för Expressens samtliga printtitlar.

  • Optimera distributionen till butikerna där försäljningen sker.

  • Bistå försäljnings- och marknadsavdelningen med analyser och underlag.

  • Jobba med uppföljningar, lönsamhetskalkyler och A/B-tester i syfte att öka försäljningen och minimera kostnaderna.

Kvalifikationer
Vi tror att du är sifferorienterad och skicklig på att genom din analys komma fram till kloka slutsatser och rekommendationer. Du trivs med att göra noggranna uppföljningar och bistå andra med information.

För att trivas tror vi att du är bra på att ta egna initiativ, själv kan identifiera behov och se till att genomföra det som behöver göras, samt att du tycker det är kul att ha kontakt med många olika människor. Du motiveras av att vara i ett mediehus och tillsammans med dina kollegor ta dig an utmaningen att bibehålla god lönsamheten för Expressens printprodukter.

Vi ser att du har:

  • Högskoleutbildning och kompetens inom något av områdena analys/ekonomi/statistik.

  • Erfarenhet av logistik/distribution, retail, marknadsundersökningar, controlling eller övrigt arbete kopplat till siffror och analys.

Övrig information:
Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar direkt till Ulrika Häggarth, chef för printanalys. Du kommer att tillhöra Expressens analysteam som är den ledande analysavdelningen i mediesverige och består av 14 analytiker. Teamet har kompetens inom webbanalys, konvertering, realtidsanalys, SEO, sociala medier, marknadsundersökningar, analys av tidningsförsäljningen och rörlig bild. Analysavdelningen arbetar korsfunktionellt med Expressens olika avdelningar som redaktion, utveckling, distribution, försäljning och marknad – i syfte att tillsammans bli Sveriges största tidning i alla kanaler.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2020-03-04

Ansök nu