Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Driven Projektledare Marknad

Fonus, Stockholm

Ansök nu

Du blir en del av Fonuskoncernen – en rikstäckande koncern där många av våra varumärken är i en kommunikativ utvecklingsfas. Hos oss möter du en lärande gemenskap där vi drar nytta av varandras kunskap och personliga kvaliteter. Vi är en liten avdelning, med god gemenskap, som arbetar med många och varierande uppdrag för flera olika varumärken inom Fonuskoncernen som Fonus, Familjens Jurist, Vita Arkivet m fl.

Fonuskoncernen är en värderingsstyrd organisation vilket innebär att hela koncernen innefattas av vårt värderingsdokument som vi har valt att benämna Kompassen. Kompassen som består av våra värderingar, Ärlighet – Engagemang – Samverkan – Påräknelighet – Omtanke, och utgör grunden för verksamheten och är en vägledning för hur vi ska utföra vårt arbete och förhålla oss till varandra och våra kunder. Värderingarna syftar till att samtliga medarbetare ska känna sig involverade i verksamheten och att vi tillsammans skapar en medveten, framgångsrik kultur som är baserad på våra gemensamma värderingar..

Koncernen omsätter totalt 1,2 miljarder kronor och har 950 anställda på 300 kontor. Fonuskoncernen ägs kooperativt av cirka 1 150 organisationer runt om i Sverige. All vinst återinvesteras i företaget för att göra verksamheten ännu bättre för kunder, medarbetare och samhället i stort.

Älskar du marknadsföring? Har du starkt kundfokus och dessutom strävar mot att uppnå riktigt goda resultat? Då tror vi att det här kan vara ditt drömjobb!

Vi söker nu
Vår nästa stjärna ska vara med och driva Fonus tillväxtresa. En kommersiell, erfaren och driven projektledare marknad som ska driva marknadsföringen för Fonus med undervarumärken som exempelvis Vita Arkivet m fl.

Du blir en del av marknadsavdelningen, ett team där vi arbetar i nära samarbete med varandra för att uppnå bästa möjliga resultat. Samtidigt som det är av stor vikt att du är självgående inom de projekt och arbetsuppgifter som du ansvarar för. Du behöver kunna arbeta med olika aktiviteter och projekt samtidigt och trivas med att ta både strategiska och operativa beslut själv. Den ena arbetsdagen är inte den andra lik – hos oss är det högt som lågt varje dag.

För rätt person erbjuds en unik chans att komma in i en dynamisk och framgångsrik verksamhet som är på en digital förändringsresa där möjligheten till påverkan och personlig utveckling är stor.

Uppdrag
Som projektledare arbetar du med att driva marknadsrelaterade projekt och stödja verksamheten och dess medarbetare med marknadsrelaterade uppgifter och frågor utifrån olika uppdragsområden.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Planera, implementera, genomföra och följa upp varumärkesstärkande kampanjer.

 • Driva marknadsrelaterade projekt, projekten varierar från långsiktiga satsningar till mer operativa konkreta aktiviteter, allt från framtagandet av kommunikationskoncept till annonser och inbjudningar, till att se till att varumärkesstrategier och beslutade grafiska identiteter följs.

 • Vara delaktig i projekt och kravställare mot externa leverantörer såsom reklam, PR, mediebyrå samt externa SEO/SEM och webb-byråer inom digital marknadsföring.

 • Vara delaktig i framtagandet av digitalt och tryckt material som banners, broschyrer, annonser mm.

 • Ansvara för att arbeta fram och följa upp marknadsplan och marknadsföringsbudget tillsammans med verksamheten och marknadschefen.

 • Ansvara för att rätt kvalitet upprätthålls av arbetsuppgifterna genom att planera, driva och följa upp arbetet.

 • Arbeta med att effektivisera arbetssätt och framtagandet av marknadsföringsmaterial.

 • Delta som marknads representant i begravningsverksamhetens ledningsgrupp och andra informationsforum inom affärsområdet.

Formella krav

 • Eftergymnasial utbildning inom marknad/kommunikation

 • Minst 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roll i en kommersiell verksamhet

 • Bred erfarenhet av marknadsföring i olika kanaler

 • Vana av att driva projekt och att arbeta i flera parallella projekt med olika dignitet

 • Erfarenhet av att ta fram kampanjer/material centralt och ta det hela vägen ut lokalt

 • Van kravställare mot externa leverantörer såsom reklam, pr, webb och mediabyrå

 • Kunskaper inom EPiServer

 • Vana av att arbeta i Photoshop, InDesign. Framförallt handlar det om att ta fram enklare original.

 • Kunskaper inom Google Analytics

 • Erfarenhet av att jobba med content marketing

 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 • Arbetar obehindrat i Office-paketet

 • Meriterande om du har erfarenhet av Trustpilot och PinMeTo

 • Ytterligare språkkunskaper är meriterande

Personliga egenskaper
Som person är du snabb, kreativ, lösningsorienterad och givetvis bra på att kommunicera och uttrycka dig i ord och bild och har god känsla för både content och layout. Du vet hur man bygger nätverk och ser möjligheter istället för hinder i uppgifterna. Att arbeta strukturerat och tidvis med korta deadlines är en självklarhet för dig. Du har en förståelse för vikten av uppföljning och analys av olika aktiviteter. Du håller dig uppdaterad om rådande trender och tekniker och delar aktivt med dig av kunskaper inom marknadsföringsområdet.

Du ser lätt lösningar på problem, vill skapa effektivitet i processer och har förmågan att utmana befintliga strukturer. För att trivas hos oss är du en person som vill skapa resultat, är nyfiken och inspirerande. Du sätter stolthet i att bidra till teamets gemensamma mål och mående samt vill bidra till och ser positivt på förändringar.

Mer information och ansökan
Låter det intressant och som ett jobb för dig? Då vill vi veta mer om dig! Sista ansökningsdag är 24 januari men vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstidens slut.

Tjänsten är tillsvidare på 100%. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Vi vill öka mångfalden i organisationen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rollen rapporterar till marknadschefen och placering är på vårt huvudkontor på Magnus Ladulåsgatan 65, Södermalm i Stockholm.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk. Kontakta rekryteringskonsult Johan Larsson vid eventuella frågor på: johan.larsson@bohmans.com.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Publicerad 2021-12-07

Ansök nu