Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Grafisk designer

Coloplast, Göteborg

Ansök nu

Nu har du möjlighet att bli en del av Coloplast och deras härliga marknadsavdelning! Som grafisk formgivare får du jobba med produktionen av Coloplasts kommunikationsmaterial och vi letar efter dig som vill bli företagets interna specialist på området.

Coloplast är en av världens ledande leverantörer inom medtech med uppdrag att göra livet lättare för människor med intima vårdbehov. Vi på KIMM söker nu en grafisk designer som vill ta eget ansvar inom grafisk formgivning och sprida Coloplasts budskap och kunskap till företagets kunder och konsumenter. Du kommer att ingå i ’Consumer Marketing Team’, ett på 5 personer där ni alla jobbar både självständigt och i team för att uppnå de aktiviteter som planerats och mål som satts. ’Consumer Marketing’ ingår i det större marknadsteamet. Det är ett team, och ett företag, där man har en genuin vilja att hjälpa de personer som har behov av företagets produkter.

Detta är ett konsultuppdrag på heltid via KIMM/Wise Professionals på 1 år, med chans till förlängning. Coloplast ligger i Kungsbacka och du kommer utgå från kontoret 3 dagar i veckan. Uppdraget startar i december 2022.

Ditt jobb

I rollen som grafisk designer är du den interna specialisten när det kommer till formgivning på det svenska kontoret. Det innebär att du har en viktig uppgift i att förvalta och utveckla det grafiska uttrycket och därmed upplevelsen av varumärket externt.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att designa och producera varierande kommunikationsmaterial, både online och offline. Du kommer utgå från företagets grafiska profil och producera bland annat annonser till sociala medier, bannerkampanjer, inbjudningar, upphandlingar och broschyrer där du arbetar från idé till färdig för tryck. Ett av dina löpande ansvarsområden kommer vara att utveckla, redigera och sätta layouten på tidningar som når ut till kunder. Vidare kommer du ha kontakt med extern byrå säkerställa leverans enligt uppsatta mål. I arbetsgruppen bidrar du med ditt öga för grafisk formgivning och kreativa tänkande på hur Coloplast bäst kommer ut med sitt budskap genom grafik.

Komplexiteten i den grafiska formgivningen kommer att variera vilket är något vi hoppas att du ser som positivt.

Erfarenheter och personliga kompetenser

Vi letar efter dig med minst 3 års arbetslivserfarenhet av en liknande roll. In i rollen tar du med dig erfarenhet och förståelse för hur man anpassar det grafiska uttrycket till olika kanaler, till digitala kampanjer, sociala medier och tryckt material. Du är mycket bekväm med InDesign, Photoshop och Illustrator. Du tar dig fram obehindrat på både svenska och engelska, som är bolagets två koncernspråk. Vi ser även att du har en eftergymnasial examen inom grafisk design eller motsvarande.

De stora ramarna och varumärkets identitet är satta från Coloplast huvudkontor, och det är viktigt att sätta sig in i företagets väl utvecklade ’brand guidelines’ samt att löpande hålla sig uppdaterad med information som kommer från HQ. Men, vi vill att du bidrar med idéer och vågar komma med förslag på hur den svenska marknadsföringen kan förbättras genom det grafiska uttrycket. Du gillar att arbeta med en bredd av komplexitet i arbetsuppgifter där vi värdesätter din prestigelösa och lösningsorienterade inställning. Du har ett kreativt och noggrant synsätt och samarbetar gärna med andra människor.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av in-house produktion

  • har erfarenhet av digital produktion såväl som rörligt material

Om Coloplast

Coloplast Sweden AB är ett säljbolag inom Coloplast koncernen, baserat i Kungsbacka strax söder om Göteborg. Bolaget har varit verksamt på den svenska marknaden inom medtech i två kategorier – stomi och kontinens – i årtionden, vilket bidragit till en stark position på den svenska marknaden och de har höga ambitioner för tillväxt i framåt. På kontoret i Kungsbacka sitter mycket engagerade individer som alla har en stark koppling till företagets mission och levererar fantastiska resultat. Den svenska organisationen samarbetar nära med de globala teamen och är stolta över att vara en del av ett branschledande företag som strävar efter att göra en skillnad för människor med intima vårdbehov. Läs gärna mer om Coloplast här.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om hur det är att vara konsult via Wise Professionals/KIMM kan du läsa mer här. Även om vi inte tar emot ansökningar via mail får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Amanda Spejare, (amanda.spejare@wise.se).

Ansökningarna kommer vi gå igenom löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-09-08

Ansök nu