Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Head of Information Security

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 5 miljoner läsare varje dag!

Vi är mitt i en digital transformation där vi arbetar med att göra vår journalistik ännu mer tillgänglig för ännu fler personer genom digitala kanaler, digitala affärsmodeller och smart användande av data. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Är du en person med intresse för informationssäkerhet, governance och compliance och har erfarenhet av att driva området på koncernnivå? Då kan rollen som Head of Information Security hos oss vara något för dig!

Om rollen

Som Head of Information Security på Bonnier News ansvarar du för efterlevnad och utveckling av informationssäkerheten inom Bonnier News koncernen och våra titlar i Sverige. Informationssäkerhet är en kritisk del av vår verksamhet för att säkerställa tillgänglighet, integritet och kundskydd.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Head of Information Security arbetar du primärt med kravställning, rådgivning, granskning och utvärdering, men du är samtidigt flexibel och prestigelös i att hugga i där det behövs. Du kommer arbeta nära vår Tech-organisation där dina främsta kontaktytor är IT-säkerhetsansvarig, DevSecOps samt vår IT-säkerhetsspecialist. Du kommer även arbeta nära vårt Legal-team och vårt Dataskyddsombud kring dataskyddsfrågor. Rollen innebär breda kontaktytor inom affärsområdet vilket kräver att du som person har goda kommunikationskunskaper.

Rollen förutsätter att du har god teknisk kunskap inom IT-system och IT-säkerhet, då du kommer ha daglig kontakt med vår IT- och utvecklingsavdelning.

Du kommer bland annat att ansvara för:

 • Utveckling och förvaltning av ramverk för informationssäkerhet (policies, riktlinjer, guider mm)

 • Kravställning och uppföljning vid inköp

 • Kravställning och uppföljning vid Merger and Acquisition

 • Risk- och säkerhetsklassificering

 • IT-säkerhetsrevision / kontroll av efterlevnad både internt samt mot leverantörer

 • Omvärldsbevakning

Kvalifikationer

Rollen kräver minst 5 års erfarenhet av praktiskt arbete inom IT- och/eller informationssäkerhet. I grunden har du en universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap, datateknik eller liknande. För denna rollen behöver kunna behärska det svenska språket flytande i tal och skrift då vi kommunicerar mestadels på svenska hos oss.

Personliga färdigheter som krävs för att lyckas i rollen

 • Förmåga och trygghet i att ta korrekta riskbaserade beslut, där där verksamhetsrisk balanseras mot säkerhetsnivå.

 • God kommunikationsförmåga och att argumentera för sin ståndpunkt

 • Stimuleras av ett högt arbetstempo med varierade arbetsuppgifter.

Meriterande

 • Erfarenhet av informationssäkerhetsramverk, ex. NIST Cyber Security Framework, ISO 27000

 • Erfarenhet av arbete med interna revisioner

 • Kunskap om identitetshantering (Active Directory / IDP)

 • Kunskap om GDPR och dataskyddsfrågor.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du rapporterar till CFO, och har ett stort mandat för att driva förändring i organisationen. Rollen är självständig och ställer krav på att du är initiativtagande och målinriktad. Tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30 på Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Publicerad 2020-06-17

Ansök nu