Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Head of Operations

Film and Tell, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och bygga Film and Tell - ett innovativt företag som arbetar med att åstadkomma positiv samhällsförändring? Vi växer och söker en Head of Operations. Vi hoppas att det är du!

Film and Tell skapar positiv samhällsförändring genom dokumentärfilmer av hög kvalité, omfattande och nytänkande distribution samt smart och effektivt förändringsarbete. Film and Tell är ett entreprenöriellt, ambitiöst och växande företag. Vi tror på hållbar utveckling, inspireras av de mänskliga rättigheterna och att ha ett humanistiskt förhållningssätt.

Film and Tell är en del av den internationella trenden Film for Social Change. Film and Tell utformat en egen metod - Real Stories. Real Change. Den består av tre verktyg: starka dokumentärfilmer, omfattande spridning och smart förändringsarbete för att nå positiv samhällsutveckling. Film and Tell driver idag åtta samhällsinitiativ, inom till exempel barnrätt, äldreomsorg eller hållbarhet på finansmarknaden.

Head of Operations

Film and Tell har växt organiskt under grundaren Oscar Hedins ledarskap under tio års tid och är idag ett femtontal årsverk på heltid. Ledningsfunktionen behöver stöd, och Hedin ska sommaren 2021 arbeta från Toronto under ett års tid. Film and Tell är moget för en Head of Operations som kan leda den dagliga verksamheten, möjliggöra vidare tillväxt och vara grundarens högra hand. En verksamhetschef. På sikt kan rollen ändras till mer ansvar.

Vi söker dig som vill arbeta på ett företag som bryter ny mark och där arbetet kan skifta från dag till dag. Du är serviceinriktad, lösningsorienterad, har improvisationsförmåga samt har hög arbetskapacitet. Du är självorganiserad och disciplinerad. Du har förmåga till att vara såväl strategisk som detaljorienterad. Du plockar alltid upp ett papper på golvet. Du förstår att din primära roll är att leda och coacha, men gillar också att kavla upp ärmarna och lösa akuta uppgifter. Du har ett stort samhällsintresse och är en positiv medarbetare. Du har god självkänsla och är prestigelös. Du är resultatinriktad. Du kan hantera många olika frågeställningar samtidigt och gillar att vara i ett flöde av frågor, problem och möjligheter. Din uppgift är att hjälpa medarbetarna att nå sin fulla potential och som prestigelös ledare vill du se människor utvecklas. Du lyssnar in samtidigt som du alltid värnar om företagets bästa. Du är positiv, rak och tydlig.

Erfarenheter och färdigheter som krävs:

  • Ledning. Du gillar att coacha, stödja och leda. Du har haft personalansvar, minst ett par år. Till dig kommer ett halvdussin anställda att rapportera.

  • Grundarlett. Det vi söker är en ledare under en ledare, en person som gillar att arbeta under och avlasta en entreprenör och huvudägare.

  • Processer. Du gillar att sätta processer och förstår vikten av detaljer, och har förmågan till att se övergripande utmaningar.

  • Skrivförmåga. Din skrivförmåga är mycket god. Du ska kunna ge hjälp med texter och kunna skriva själv snabbt och bra.

  • Digitala verktyg. Du har bra kunskap i Officepaketet, ett par andra program, och tar dig an nya program bekvämt.

  • Ekonomi. Du har kunskaper och erfarenheter av ekonomisk uppföljning, och förstår vikten av en klok hands-on ekonomisk redovisning som kan hjälpa til att driva ett företag framåt.

  • Allmänbildad. Du kommer hantera fyra team: back-office, dokumentärfilm, impact och affärsutveckling. Det kräver god bred allmänbildning för att hantera deras frågeställningar, och du vill ständigt lära dig ny kunskap.

  • Entreprenöriell. Film and Tell är byggt på nya idéer, tror på förändring, och har inget jämförbart företag i världen. Det innebär att du inte kan förlita dig på gamla erfarenheter, och du trivas i entreprenörskapets ständiga tillstånd av förändring.

  • Produktion. Du är van vid att coacha och driva en producerande organisation framåt. Du har till exempel varit byråchef inom PR/PA, lett en större filmproduktion, eller civilsamhällesorganisation och fått den att leverera resultat.

Vi jobbar aktivt för att Film and Tell ska vara en arbetsplats där vi tillsammans, med glädje, nyfikenhet och höga ambitioner, jobbar mot gemensamma mål. Vi vill att alla medarbetare utmanas och utvecklas i sin yrkesroll och som människa. Vi förväntar oss att du delar den önskan och tar aktiv del i att skapa den kultur som Film and Tell står för.

Heltid. Tjänsten är provanställning som övergår i tillsvidareanställning.

Under de första månaderna kommer du gå parallellt med Hedin, för att sedan ta över hans direktrapporterande och rapportera till honom.

Film and Tells löneläge (med undantag av de i affärsutvecklings-teamet) är i nivå med löner inom kulturlivet och på NGOs, i jämförelse med dessa ska vi betala skäliga löner. Rent konkret är alltså denna tjänst att jämföra med en chef för till exempel en fri-teater, en halvstor ideell organisation som t.ex. Unizon eller ett större dokumentärfilmsbolag. Film and Tell vill på sikt betala högre löner för att inte bara med arbetsuppgiftens natur attrahera de bästa medarbetarna, utan även locka de som är främst monetärt drivna. Denna tjänst är en nyckel i att kunna möjliggöra denna löneutveckling. Ange vänligen ditt löneanspråk. Kollektivtrafik eller cykelhyra i löneförmån, samt telefonräkning och träning.

En årlig bonus om 50 000 SEK faller ut per anställd om Film and Tell klarar de årliga affärsmålen.

Arbetsplatsen ligger på Reimersholme i Stockholm. Arbete kan utföras på andra platser och tjänsten kommer innebära resor.

Har du kompetenserna och vill jobba med oss? Då vill vi gärna att du söker tjänsten! Skicka din ansökan så snart som möjligt med ett brev, ett cv, minst tre referenser och eventuella arbetsprover till karriar@filmandtell.com. Märk mailet Head of Operations och ditt namn.

Vi kommer tillsätta tjänsten så snart vi har en lämplig kandidat.

Varmt välkommen att söka!

Publicerad 2020-09-09

Ansök nu