Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Inköpschef

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Local. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 6 miljoner läsare varje dag!

Bonnier News köper varje år in produkter och tjänster till ett värde på ca 3 miljarder SEK. Vi söker nu en Inköpschef som kan ta oss till nästa nivå i vårt inköpsarbete. Som medarbetare hos oss får du vara med och bidra till ett bättre samhälle samtidigt som du får möjlighet att bredda din yrkeskompetens. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som chef, att ha personalansvar och erfarenhet av inköp? Då kan det vara dig vi letar efter!

Vad ingår i jobbet som Inköpschef

I den här rollen kommer du att ansvara för ekonomi- och personalfrågor, definiera mål och planer för vårt inköpsarbete, samt säkerställa att arbetet drivs i linje med dessa. Du kommer att ansvara för inköp, leda och utveckla verksamheten, samt ansvara för kompetensutveckling och utbildning. Du leder den koncerngemensamma inköpsavdelningen som består av fem personer, och har personalansvar för två av dessa.

I jobbet ingår till exempel att

  • driva och utveckla verksamheten.

  • leda inköpsavdelningen.

  • definiera inköpsstrategier.

  • leda upphandlingar och förhandlingar.

  • coacha medarbetarna.

  • skapa verksamhetsplaner, sätta budget och uppföljning.

Din profil

Vi söker dig som är på jakt efter nästa roliga utmaning och som har en eftergymnasial utbildning i ekonomi eller motsvarande. Som yrkesperson är du såväl strategisk som analytisk, affärsdrivande, metodisk och relationsskapande. I rollen som Inköpschef kommer du att ha personalansvar för två medarbetare och en bred kontakt med verksamhetsansvariga inom företaget, vilket innebär att det är viktigt att du är duktig på att hantera olika typer av människor. Men det mest avgörande är att du är en kommunikativ och lyhörd person som uppskattar möjligheten att få leda och utveckla ditt team.

Vi söker dig som har

  • eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi, ledarskap eller motsvarande.

  • erfarenhet av att arbeta i en chefsroll.

  • erfarenhet av att leda och utveckla andra.

  • flerårig erfarenhet av strategiskt inköpsarbete.

Praktiskt

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra ett team bestående av 5 personer, och tillsammans sitter vi i Bonnier News lokaler på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm. Du rapporterar till Bonnier News CFO.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-10-04

Ansök nu