Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikation- och Pressansvarig

Svensk Betong, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och påverka hållbarhetsutvecklingen inom betongbranschen? Har du tidigare erfarenhet från påverkansarbete och vill vara med och öka Svensk Betongs medlemmars konkurrenskraft och marknadsförutsättningar? Då kan du vara rätt person för den här rollen!

Rollen

Svensk Betong vill stärka och utveckla arbetet kopplat till kommunikation, påverkan och mediakontakter. Nu söker vi dig som vill verka i en nyinrättad strategisk och operativ roll med fokus på att stärka och utveckla vårt kommunikations- och påverkansarbete. Du kommer formulera och samordna budskap och aktiviteter med fokus på att nå ut med branschens hållbarhetsarbete och betongens betydelse för samhällsutveckling, beredskap och klimatomställningen till beslutsfattare och andra aktörer.

Du blir en del av Svensk Betongs kansli som idag består av fem medarbetare. Där kommer du att arbeta nära såväl VD och övriga medarbetare som representanter för Svensk Betongs medlemmar. Kansliet har sitt kontor i nyrenoverade lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm och du kommer rapportera till VD.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Ansvar för utveckling, planering och genomförande av Svenska Betongs strategi för kommunikations- och påverkansarbete

 • Planera, koordinera och utföra aktiviteter inom kommunikation, media, pressfrågor, vid behov även kriskommunikation

 • Bygga och vårda nätverk av samhällskontakter på såväl nationell som regional nivå

 • Hitta kreativa idéer på nya kommunikationskoncept

 • Skriva egna texter och bearbeta andras inlägg för digitala kanaler, artiklar m.m.

 • Arbeta med kommunikations- och påverkansaktiviteter tillsammans med Svensk Betongs medlemmar

 • Ansvara för hemsida samt digitala och sociala kanaler

 • Formulera och samordna budskap och aktiviteter som stödjer branschens hållbarhetsarbete Utveckla och driva systematiskt arbete med kommunikationsfrågor, konkurrent- och trendanalyser samt omvärldsbevakning

Om dig

För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad, engagerad och utåtriktad person. Du är en trygg och skicklig kommunikatör som har förmågan att skapa goda relationer och kan identifiera utvecklingspotential där kommunikation är en viktig faktor. Du har lätt för att röra dig mellan detaljnivå och ett övergripande perspektiv. Tjänsten kräver stort eget ansvar vilket förutsätter egen drivkraft och en förmåga att planera och genomföra samtidigt som du delar vår övertygelse om att vi blir bättre och effektivare tillsammans som team. Vi ser gärna att du har ett gediget intresse för hållbarhets- och samhällsfrågor.

Bakgrund och kompetens

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller liknande utbildning

 • Minst fem års erfarenhet inom kommunikations- och/eller påverkansarbete

 • Några års erfarenhet av att arbeta med samhällskontakter både nationellt och regionalt

 • Är en vass skribent med god erfarenhet av att skriva nyhetstexter, debattartiklar och pressutskick

 • Erfarenhet av press- och medierelationer

Om Svensk Betong

Föreningen Svensk Betong är branschorganisation för företag som tillverkar fabriksbetong, utövar betongpumpning samt företag som tillverkar och/eller monterar betongprodukter. Medlemsföretagen finns över hela Sverige och bidrar till sysselsättning och samhällsutveckling på många orter i landet. Verksamheten arbetar för en positiv syn på betong och betongbyggande och tillvaratar medlemmarnas intressen i bransch- och näringspolitiska frågor. Med syfte att stärka medlemsföretagens konkurrenskraft och marknadsförutsättningar samt bidra till långsiktigt hållbart betongbyggande. På uppdrag av medlemmarna i Föreningen Svensk Betong bedrivs verksamheten via servicebolaget Svensk Betong Service AB där personalen på kansliet är anställda.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Johanna Nyqwist, jn@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2022-05-10

Ansök nu