Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikationschef

Fairtrade Sverige, Stockholm

Ansök nu

Brinner du för kommunikation? Tycker du att det är spännande med samspelet mellan det kommersiella och ideella? Vill du arbeta för en hållbar utveckling? Tycker du om att vara både strategisk och operativ? Är du bra på att leda och inspirera? Sök tjänsten som kommunikationschef hos Fairtrade Sverige!

Fairtrade Sverige är en organisation som arbetar för att svenska konsumenter, företag och offentlig sektor genom sin konsumtion ska bidra till att odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Vi söker en kommunikationschef som skall leda Fairtrade Sveriges kommunikationsarbete in i nästa fas av organisationens utveckling. Fairtrade Sverige har en ny strategi och vi står inför ett utvecklingsarbete inom kommunikation. Ditt uppdrag är att driva och utveckla det strategiska kommunikationsarbetet i nära samarbete med såväl ledningsgrupp som övriga medarbetare. Din roll är verksamhetsnära och rör sig mellan strategi, ledarskap och operativt arbete.

Tjänsten innebär övergripande ansvar för Fairtrade Sveriges externa kommunikations- och kampanjarbete samt politisk påverkan. Kommunikationschefen har ansvar för varumärkesutveckling och grafisk profil, kommunikationsstrategier och -planer samt marknadsundersökningar. Du är också ett strategiskt stöd i löpande kampanj och pressarbete. Arbetet utförs tillsammans med kommunikationsteamet som består av sju medarbetare. Du och ditt team förväntas vara ett effektivt kommunikativt stöd för organisationen som helhet och behöver ha förståelse för flera olika målgrupper. Kommunikationen riktar sig till många olika målgrupper, till exempel konsumenter och kommersiella aktörer inom dagligvaruhandeln, kommuner, politiker och medlemsorganisationer. Du har budget- och personalansvar samt ansvarar för att planera, leda, utveckla och följa upp kommunikationsteamets verksamhet.

Fairtrade Sverige är en verksamhet med cirka 25 medarbetare, och består av ett bolag och en förening. Det är Föreningen för Fairtrade som är arbetsgivare för denna tjänst. Verksamheten leds av generalsekreteraren.

Vi söker dig som har

 • god chefserfarenhet inklusive arbetsledning, personalansvar och lönesättning

 • erfarenhet av att arbeta med kommunikation och opinionsbildning

 • erfarenhet av varumärkesvård, grafisk profil, långsiktiga kommunikationsstrategier och implementering av dessa

 • erfarenhet av medieköp, marknadsundersökningar och marknadsanalys

 • erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation, media, press och krishantering

 • erfarenhet av budgetansvar och uppföljning

 • erfarenhet av att hantera projektfinansierad verksamhet inklusive projektansökningar, planering, budget, redovisning

 • relevant akademisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • uttrycker sig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har

 • arbetat med utvecklings-, hållbarhets- och/eller konsumentfrågor sedan tidigare

 • erfarenhet från arbete i en ideell organisation

 • erfarenhet av att arbeta mot flera olika målgrupper, företag, kommuner, konsumenter, engagerade

 • erfarenhet från marknadsföring inom kommersiell sektor.

För att lyckas i uppdraget behöver du vara självgående och ansvarstagande. Vi söker dig som är initiativrik, prestigelös, analytisk, lyhörd, strukturerad, resultat- och lösningsorienterad. Ditt sätt att leda skapar förtroende hos medarbetarna, stödjer och bidrar till verksamhetens utveckling och tillvaratar engagemang. Vi förutsätter att du delar Fairtrades värdegrund.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Löne- och anställningsvillkor enligt kollektivavtal mellan Fremia och Unionen för ideella organisationer. Vi värdesätter många olika perspektiv och erfarenheter, därför ser vi gärna en mångfald bland de sökande.

Fairtrades kontor finns på Åsögatan 119 på Södermalm, Stockholm. För info om Fairtrade se www.fairtrade.se.
Skicka ditt CV tillsammans med ett personligt brev senast den 12 december till rekrytering@fairtrade.se. Skriv ”Kommunikationschef” i ämnesraden. Intervjuer äger rum med start vecka 50.

För frågor

Kontakta Ann-Katrin Persson 08 -12 20 89 12. Facklig representant för Unionens fackklubb är Fabian Sturm, 08-12 20 89 07.

Publicerad 2021-11-12

Ansök nu