Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikationschef

Trygghetsfonden TSL, Stockholm

Ansök nu

Trygghetsfonden TSL är omställningsorganisationen för yrkesarbetare inom företag i det privata näringslivet byggt på omställningsavtalet tecknat mellan Svenskt Näringsliv och LO. TSL hjälper uppsagda till ett nytt jobb, längre studier eller starta eget företag och är Sveriges största nätverksorganisation för omställning. TSL omfattar 70 000 företag med 2 miljoner anställda. De branscher som omfattas av omställningsstödet är huvudsakligen inom bygg, fastighet, skog, trä, grafiska, hotell och restaurang, industri, delar av kommunal verksamhet, livsmedel, papper, service och kommunikation, transport och även specifika yrkesförbund som elektriker och målare. Läs gärna mer på www.tsl.se.

Vill du leda och utveckla Trygghetsfonden TSL:s kommunikationsarbete till nästa nivå? TSL som helhet går in i ett nytt spännande skede där verksamheten får ett väsentligt vidgat uppdrag och vi söker nu dig som vill bli vår kommunikationschef. Som vår kollega får du vara med i TSL:s samhällsviktiga arbete där det finns ett omfattande behov av våra tjänster gällande omställning och kompetenshöjande insatser.

Ditt uppdrag:
I rollen som kommunikationschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla TSL:s marknads- och kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå med fokus på kund- och verksamhetsnytta. Du har budget- och personalansvar för ett team bestående av två kommunikatörer som arbetar med den interna och externa kommunikationen. Då TSL:s utvidgade uppdrag innebär högre förväntningar på kommunikationsarbetet blir kommunikationschefens uppgift att aktivt arbeta för att öka varumärkeskännedomen och stärka positionen.

Tillsammans med teamet genomför du riktade kommunikations- och marknadsföringsaktiviteter gentemot våra målgrupper och säkerställer att TSL ligger i framkant det digitala kommunikationsarbetet. I rollen ingår att mäta, analysera och följa upp arbetet för att säkerställa att val av metoder, kanaler och budskap håller en aktuell och hög relevans. Du rapporterar till VD och ingå i dennes ledningsgrupp. Arbetet sker i nära samverkan med övriga organisationen och med rollen följer kontakter med byråer samt andra externa intressenter.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av ett brett och verksamhetsnära marknads- och kommunikationsarbete, liksom akademisk utbildning inom relevant område. Du har chefserfarenhet och en förmåga att inspirera, entusiasmera och skapa ett gott arbetsklimat för dina medarbetare. Du är van att arbeta såväl strategiskt som operativt och har mycket god kunskap om och erfarenhet av långsiktigt varumärkesarbete. Som ledare är du trygg i att driva utvecklings- och förändringsarbete och har verktyg för att skapa fungerande flöden och processer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att bygga och utveckla en bred kommunikations- och marknadsfunktion. Har du erfarenhet av en samhällsnyttig organisation är det positivt. Vi förutsätter att du har en mycket god uttrycksförmåga i tal och skrift samt en god stilistisk förmåga.

Du ser helheter och har en analytisk höjd samtidigt som du motiveras av kreativt utvecklingsarbete. Vidare är du en stark anhängare av att effektivisera arbetssätt genom att hitta smarta lösningar och behöver därför vara intresserad av och nyfiken på den digitala utvecklingen. Det är av största vikt att du är samarbetsinriktad och har lätt för att skapa relationer då vi månar om det prestigelösa arbetsklimatet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder:
Hos oss får du vara en del av en meningsfull och samhällsnyttig verksamhet som har en viktig roll på den svenska arbetsmarknaden och i genomsnitt hjälper 15 000 människor per år till ett nytt och oftast mer, kvalificerat jobb. TSL är en snabbfotad organisation med korta beslutsvägar där det finns goda möjligheter att påverka arbetets utformning. Hos oss finns en stark kultur av att arbeta tillsammans och som präglas av hjälpsamhet, samverkan och resultat. Kontoret finns i trevliga lokaler centralt på Adolf Fredriks kyrkogata 12 i Stockholm.

Välkommen med din ansökan!
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 7 februari, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Sofia Jansson, tel. 073-539 64 51.

Publicerad 2022-01-10

Ansök nu