torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikationschef

En samhällsviktig verksamhet, Stockholm

Ansök nu

Är du en stark kommunikatör med goda ledaregenskaper? Vill du arbeta för en samhällsviktig verksamhet där du har möjlighet att göra skillnad på riktigt? Då har vi en roll för dig - läs mer om rollen nedan!

Om uppdraget 

Detta är ett konsultuppdrag via KiMM/Wise Professionals hos en våra kunder. Uppdraget är på heltid med start omgående och kommer att pågå i 6 månader med till ytterligare chans till förlängning/anställning för person.

Organisationen står inför ett kommande och viktigt steg i att stärka sin förmåga genom att etablera en kommunikationsavdelning. Ditt uppdrag som Kommunikationschef blir att utveckla både deras externa och interna kommunikation. Du skapar effektiva arbetssätt för att nå ut med budskap till organisationens målgrupper genom etablerade kommunikationskanaler, och vid behov hittar nya. Du stödjer bolagets ledning i strategisk kommunikation och vill också vara en driven operativ kommunikatör. Organisationens kommunikation ska bidra till att skapa förutsättningar för partnerskap, transparens och trovärdighet i mötet med kunder och leverantörer, samt mellan chefer och medarbetare.

Du rapporterar till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Är ledningens stöd i kommunikationsfrågor

 • Arbeta strategiskt och operativt med både intern och extern kommunikation

 • Leda kommunikationsavdelningens arbete med två medarbetare

 • Skapar riktlinjer och rutiner för en strukturerad kommunikation i olika kanaler

Vem är du?

För att lyckas i uppdraget som Kommunikationschef på uppdraget har du god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är en van problemlösare. Du kan omsätta strategier till praktisk handling och har lätt för att fatta beslut i pressade situationer, till exempel vid krishantering.

God allmänbildning och god kännedom om offentlig förvaltning är viktigt likaväl som god förmåga för att få ut rätt budskap, väl förankrat. Vi värdesätter att du har både en god samarbetsförmåga och integritet i rollen. Du vill arbeta både operativt och strategiskt.

Du är en omdömesgill person och är inte rädd för att gå utanför dina ordinarie arbetsuppgifter i de fall situationen så kräver. Du har samlat erfarenhet av förändringsledning och kan sätta sakfrågor och händelser i ett större sammanhang.

Du har

 • Akademisk examen inom kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

 • Flerårig erfarenhet av arbete med kommunikation

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 • God datorvana, inklusive bild- och videobehandlingsprogram samt publiceringsverktyg

 • Erfarenhet av att jobba med sociala medier

 • God omvärldsorientering och upparbetat kontaktnät inom kommunikationsområdet

 • Därutöver har du tidigare chefserfarenhet och gärna erfarenhet av arbete inom offentligt verksamhet.

Ansökan

Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil via ”Sök rollen” här nedan och du kommer i samband med det att få svara på några korta frågor. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta Konsultchef Sandra Sculac på ss@kimm.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta som konsult hos oss, läs mer. Vi vill att våra medarbetare på KIMM & Wise Professionals ska ha den roligaste tiden i karriären och det gäller såklart även för dig som uthyrd konsult. Vi är måna om att du känner dig som en del av gänget och det berättar vi gärna mer om under processen. Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad 2023-03-17

Ansök nu