Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunikationsstrateg

Kemikalieinspektionen, Sundbyberg

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Kommunikationssekretariatet med tio medarbetare ansvarar för den externa och interna kommunikationen och ger stöd till verksamheten när det gäller att analysera behov, planera, genomföra och följa upp myndighetens kommunikationsarbete. Kommunikationschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationsstrateg på Kemikalieinspektionen stöttar du kommunikationschefen i att samordna och prioritera kommunikationsinsatser och ger råd och stöd i kommunikationsfrågor till medarbetare och chefer.

Du arbetar både strategiskt och operativt med extern och intern kommunikation. I samarbete med sakkunniga tar du fram kommunikationsstrategier och kommunikationsplaner som bidrar till att uppfylla verksamhetens mål. Du analyserar kommunikationsbehov och identifierar syften, målgrupper, budskap, aktiviteter och kanaler. Du säkerställer att planerna omsätts i praktiken, medverkar i att genomföra kommunikationsaktiviteter samt följer upp och utvärderar.

Tjänsten innebär att du arbetar parallellt med flera långsiktiga arbetsuppgifter samtidigt som du vid behov snabbt hugger i med kortsiktiga arbetsuppgifter. Du skriver texter för våra externa och interna kanaler och medverkar i arbetet med produktion av bland annat rörlig media, podcast och Powerpoint-presentationer. Du medverkar i arbetet med att ta fram debattartiklar. Vid behov arbetar du med kriskommunikation.

Genom ditt arbete bidrar du till ständig utveckling av kommunikationsarbetet och våra arbetsprocesser. Du medverkar till att strategiskt utveckla vår kommunikation i digitala kanaler, inklusive sociala medier. Du bidrar också till att vår interna och externa kommunikation är samordnad.

I arbetsuppgifterna ingår att representera Kemikalieinspektionen i relationer med andra myndigheter, företag och organisationer. Du är också beställare av kommunikationstjänster från externa leverantörer och gör upphandlingar. Du deltar i det löpande arbetet på Kommunikationssekretariatet och ingår i vår mediejour enligt ett rullande schema (för närvarande jour utanför kontorstid var sjätte vecka).

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av kommunikatörsarbete, eller motsvarande erfarenhet som vi betraktar som likvärdig. Du har eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet, alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi betraktar som likvärdig.

Du har erfarenhet av att ta fram konkreta kommunikationsplaner och att omsätta dessa i praktiken samt erfarenhet av att ge kommunikationsstöd på ledningsnivå. Du har erfarenhet av att leda kommunikationsprojekt och är en van beställare av kommunikationstjänster.

Du har hög strategisk kompetens i kombination med stark operativ förmåga. Du är trygg i din roll som kommunikatör och har tydlig integritet. Du har mycket god förmåga att göra professionella och välgrundade kommunikativa bedömningar både i långsiktiga frågor och under tidspress. Du är handlingsinriktad och arbetar effektivt.

Du är en sylvass skribent och uttrycker dig väl både skriftligt och muntligt på svenska och engelska. Du är bra på att formulera tydliga budskap och förklara komplexa frågor på ett begripligt sätt för olika målgrupper.

Du arbetar prestigelöst, är hjälpsam och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har också god kunskap om de förutsättningar som gäller för kommunikationsarbete i offentlig verksamhet.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av:
- kriskommunikation
- att skriva debattartiklar
- medie- och budskapsträning
- arbete med sociala medier
- arbete med rörlig media och/eller podcast
- arbete på myndighet eller i annan offentlig verksamhet
- arbete som kommunikationskonsult

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse
Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Lön
Månadslön, individuell lönesättning.

Övrigt
Tf kommunikationschef Björn Malmström är tillgänglig för att besvara frågor den 10-13 augusti. SACO-representant Helena Dorfh är tillgänglig för att besvara frågor från och med den 10 augusti. ST-representant Ahmed Sabah är under ansökningstiden tillgänglig för att besvara frågor fram till den 31 juli.

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Publicerad 2020-07-02

Ansök nu