Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikatör

KiMM & Wise Professionals, Stockholm

Ansök nu

Kommunikatör till medtech bolag

Har du erfarenhet av att arbeta med IR och kommunikation i ett börsnoterat bolag? Är du duktig på att planera, producera och anpassa innehåll? Då kan rollen som kommunikatör med fokus på IR vara något för dig. Vi erbjuder ett variationsrikt arbete och söker dig som trivs i en bred roll. Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik.

Vår uppdragsgivare är ett svenskt innovationsföretag inom hälsoteknik. Med sitt genuina engagemang driver de förändring på riktigt. Här får du gå till jobbet och göra en förändring, varje dag, tillsammans med ett passionerat team. Rollen är placerad i Kista i Stockholm. I rollen rapporterar du till Head Of Communications.

Om rollen:

I rollen som Kommunikatör ansvarar du för att producera innehåll som pressmeddelanden, finansiell kommunikation och företagsinformation från såväl ledning som från VD. Att skriva artiklar/notiser, infobrev, paketera texter samt ta fram pressmeddelanden är en stor del av din vardag. Du arbetar såväl självständigt som tätt ihop med övriga kollegor. Du planerar, genomför och följer upp dina kommunikationsinsatser och ansvarar för innehållsförvaltning inom ditt område.

Dina arbetsuppgifter är varierande och inkluderar bland annat att:

 • Producera och publicera innehåll i flera kanaler.

 • Skriva texter till pressmeddelanden, årsredovisning och rapporter.

 • IR, bygga förtroende och ta fram företagsnyheter mot riktad målgrupp.

 • Ansvara över företagsinformation samt IR på webbplats.

 • Bidra med idéer och aktiviteter gällande uppdragsgivarens IR-position.

 • Stärka relationer med media, aktieägare och andra relevanta intressenter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är trygg i din kompetens, ser helheten, mönster och flöden, tillika flexibel och kan ändra riktning när det behövs. För att trivas hos vår uppdragsgivare är du en kommunikativ person som skriver klart och välformulerat och har sinne för vad som är en nyhet eller viktigt i omfattande informations­material. Du har ett intresse för IR och kommunikation och är van vid flera intressenter. Vi ser gärna att du kommer med erfarenhet från ett börsnoterat bolag. Som person drivs du av utveckling, är proaktiv, prestigelös, nyfiken och har en egen drivkraft och vilja att komma framåt.

Vi ser gärna att du har:

 • Minst 3 års erfarenhet av IR, kommunikation och rapportering från ett börsnoterat bolag.

 • Stor vana att producera innehåll och pressmaterial.

 • Gärna goda kunskaper i Cision eller liknande system.

 • Meriterande med erfarenhet av att skapa presentationer i Microsoft Powerpoint samt arbete i Google Docs.

 • Meriterande med arbete inom Kommunikation mot aktieägare.

 • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande.

 • Flytande i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Vad händer nu?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM/ Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt, vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Myhrman på mm@kimm.se eller Olof Lindmark på ol@kimm.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu