Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunikatör med erfarenhet av medierelationer

Kemikalieinspektionen , Sundbyberg

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Kommunikationssekretariatet med tio medarbetare ansvarar för den externa och interna kommunikationen och ger stöd till verksamheten när det gäller att analysera behov, planera, genomföra och följa upp myndighetens kommunikationsarbete. Kommunikationschefen ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter
I den här rollen arbetar du främst operativt med Kemikalieinspektionens externa kommunikation. Du skriver nyheter, pressmeddelanden och andra texter för vår webbplats, vårt intranät och andra kanaler. Du är en av myndighetens två huvudsakliga kontaktpersoner för journalister. Tillsammans med vår pressansvarige säkerställer du att journalister får rätt svar i rätt tid från oss. Du stöttar och coachar våra talespersoner inför intervjuer.

Du ingår i vår webbredaktion och gör publiceringar på vår externa webbplats. Du arbetar också med produktion av rörlig media och podcast. Du filmar, redigerar och publicerar videomaterial samt stöttar kollegor i arbetet med videoproduktion. Du bidrar i arbetet med att utveckla vår kommunikation i digitala kanaler, inklusive sociala medier.

Du planerar och genomför kommunikationsinsatser för olika målgrupper tillsammans med sakkunniga på myndigheten och med dina kollegor på Kommunikationssekretariatet. I arbetet ingår att analysera kommunikationsbehov och identifiera syften, målgrupper, budskap, aktiviteter och kanaler. Du ansvarar, i samverkan med andra, för produktion av olika typer av kommunikationsmaterial hela vägen från idé till publicering.

Du deltar även i det löpande arbetet på Kommunikationssekretariatet och ingår i vår mediejour enligt ett rullande schema (för närvarande jour utanför kontorstid var sjätte vecka).

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet av kommunikatörsarbete, eller motsvarande erfarenhet som vi betraktar som likvärdig. Du har eftergymnasial utbildning inom kommunikationsområdet, alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi betraktar som likvärdig.

Du har erfarenhet av att ha kontakter med journalister. Du har god förståelse för medielogik, nyhetskänsla och erfarenhet av att medie- och budskapsträna talespersoner.
Du är en mycket god skribent med erfarenhet av att skriva målgrupps- och kanalanpassade pressmeddelanden, webbtexter och andra typer av texter för olika kanaler. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor och formulera begripliga och tydliga budskap riktade mot olika målgrupper. Du har också erfarenhet av att publicera innehåll på webben. Du har dessutom erfarenhet av att själv filma, redigera och publicera videomaterial.

Du är trygg i din roll som kommunikatör, arbetar självständigt och har förmåga att ta eget ansvar för att genomföra kommunikationsinsatser från start till mål. Du behärskar att arbeta parallellt med flera kommunikationsinsatser och tvekar inte att ta dig an både enklare och mer komplexa arbetsuppgifter.

Som person har du god samarbetsförmåga och är hjälpsam, flexibel och prestigelös. Du har god förståelse för förutsättningarna för kommunikationsverksamhet på en offentlig myndighet.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av:
- arbete med sociala medier
- att skriva debattartiklar
- att arrangera seminarier och andra evenemang
- intern kommunikation
- bildhantering
- fotografering
- layout/visuell kommunikation
- arbete med podcast
- arbete på myndighet eller i annan offentlig verksamhet

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse.
Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

Lön
Månadslön, individuell lönesättning

Övrigt
Tf kommunikationschef Björn Malmström är tillgänglig för att besvara frågor den 10-13 augusti. SACO-representant Helena Dorfh är tillgänglig för att besvara frågor från och med den 10 augusti. ST-representant Ahmed Sabah är under ansökningstiden tillgänglig för att besvara frågor fram till den 31 juli.

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Publicerad 2020-07-02

Ansök nu