Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunikatör

Byggnads, Stockholm

Ansök nu

Kommunikatör - sociala medier och webb till Byggnads

Är du en kommunikatör med samhällspolitiskt intresse? Vill du vara med och driva och påverka det digitala samtalet med särskilt fokus på byggbranschen och arbetsmarknadsfrågor?

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare och som arbetar för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Tillsammans är de över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. Byggnads organiserar ett 80 yrkesgrupper och är medlem i LO. 


Byggnads söker dig som är en fena på att utveckla digital kommunikation. 

Om rollen som kommunikatör

Du har koordinerande och operativ roll för innehållet i Byggnads digital kanaler. 

Kommunikationsarbetet är högt prioriterat på Byggnads och det testas löpande nya arbetssätt och idéer. Du jobbar i ett team som en av sex personer och ansvarar tillsammans med övriga på enheten att genomföra Byggnads kommunikationsplan.

Det här kommer du att jobba med

  • Producera och anpassa innehåll för sociala medier och webb.

  • Marknadsföra Byggnads i digitala kanaler.

  • Löpande analysera kanalerna utifrån statistik och användning.

  • Kontaktperson inom organisationen för att ge stöd, service och genomföra  kompetensutveckling i digital kommunikation.


Om dig

Du har relevant utbildning inom kommunikation och minst två års yrkeserfarenhet, gärna från en idéburen organisation.

Du är van att publicera och marknadsföra inlägg i sociala medier (främst Facebook och Instagram). Kan du skapa rörligt material och redigera i Premiere är det en merit.

Du har också erfarenhet av olika publiceringssystem för webben. Gärna även färsk kunskap inom digital tillgänglighet, sökmotoroptimering och flerspråkigt innehåll.

Att du har mycket god vana att arbeta i Officepaketet och Adobe-programmen är ett krav. 

Som person är du påhittig, tekniskt nyfiken, engagerad i samhällsfrågor och älskar lagarbete. 

Vi ser gärna att du har intresse för samhällsfrågor. 


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering centralt i Stockholm. Byggnads tillämpar sex månaders provanställning. 

Möjlighet finns till distansarbete delar av arbetstiden. 

Tillträde omgående med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.

Facklig kontakt: Mikael Fältskog, 010-601 12 28 

Vi jobbar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan omgående, dock senast den 21 augusti. Urvalsarbetet börjar vecka 32, då kan även eventuella frågor besvaras.

Med hänvisning till GDPR kan vi inte ta emot CV och ansökningar via mail.

Om Byggnads

Som fackförening arbetar vi för bättre löner och säkrare arbetsmiljö. Vi förhandlar med arbetsgivarna om kollektivavtal och ordning och reda i byggbranschen samt ger våra medlemmar råd och stöd. Vi erbjuder våra medlemmar ett brett utbud av utbildningar och information, genom bland annat möten, studiecirklar och kurser. För att nå våra mål engagerar vi oss också i arbetsmarknadspolitik, bostadspolitik, näringspolitik och välfärdsfrågor. Byggnads strävar efter mångfald, jämlikhet och rättvisa.

Byggnads har elva regionala organisationer, indelade i nästan 200 medlemskretsar. Byggnads medlemmar ingår i en medlemskrets och kan genom den påverka sin fackförening. Byggnads organiserar ett 80-tal yrkesgrupper och är det fjärde största fackförbundet inom LO. Vi är händerna som bygger Sverige. Läs mer på byggnads.se


Hammer & Hanborg

För oss är det skillnad på att bara vara bra och att vara rätt. Kompetens är mycket mer än CV och vi matchar alltid utifrån potential, värderingar och motivation. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför alla sökande. Vi tycker det ska vara kul att jobba och tror på samarbeten som bygger på förtroende och schyst agerande. Vi uppmuntrar och utmanar varandra och våra kunder att vilja och våga utvecklas. Tillsammans skapar vi framtidens professionella liv. Välkommen med! Läs mer på hammerhanborg.se.


Publicerad 2022-07-25

Ansök nu