Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunikatör

Svenska Transportarbetareförbundet, Stockholm

Ansök nu

Transport söker en erfaren och mångsidig kommunikatör

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund inom LO som har cirka 57 000 medlemmar. Förbundet organiserar en rad olika branscher och yrkesområden inom främst transportnäring, renhållning och bevakningsbranschen.

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi en driven kommunikatör med bredd till Transports kommunikationsenhet. Framförallt kommer du att jobba med medlemskommunikation och opinionsbildning kring våra branschfrågor, men även intern kommunikation.

Tonvikten ligger på operativt arbete och vi söker dig som har en bred kompetens inom kommunikation. Du kommer att ha ett nära samarbete med framför allt vår kommunikationschef, men även förbundets centrala ombudsmän samt utredare.

Det här är dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du ansvarar och är huvudredaktör för Transports externa webbplats och fungerar även som bollplank till de lokala redaktörer som administrerar våra 25 avdelningars egna webbplatser.

  • Du skriver texter för olika kanaler, såsom webbtexter, pressmeddelanden och olika typer av kampanjer.

  • Du skapar inlägg, administrerar och modererar våra sociala kanaler.

  • Du formger trycksaker, både mindre foldrar och större publikationer.

  • Du filmar och redigerar video, och det är ett stort plus om du även kan producera animerade (infografik-)filmer.

  • Du håller i kravställning för externa kommunikationstjänster såsom webbutveckling, analys, omvärldsbevakning, webbshop m.m. Du har också koll på den tekniska förvaltningen av vår webbplats som beställare gentemot vår webbyrå.

  • Du är delaktig i utvecklingsarbetet kring vår interna kommunikation.

  • Du ingår i det team som har hand om förbundets pressjour, vilket ibland innebär tillgänglighet på kvällar och helger.

Dina kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kommunikationsarbete. Du har en eftergymnasial utbildning i kommunikation eller liknande.

Du är intresserad av fackliga frågor och tycker att det är roligt att hålla dig ajour med vad som händer i våra branscher och värdera vad som är av intresse för våra medlemmar.

Du är strukturerad och klarar därför av att arbeta med flera olika processer parallellt. Du är bra på att samarbeta, är lyhörd och har lätt för att växla mellan enskilt arbete och samarbete i grupp.

Du uttrycker dig mycket väl i skrift och har en bra fingertoppskänsla för hur du mottagaranpassar ett budskap för en viss målgrupp. Du är en god formgivare och kan även arbeta med rörlig bild. Du är van att arbeta i Adobe-sviten, i program som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere och After Effects. Du har även vana av att arbeta i webbpubliceringsverktyg (gärna WordPress).

I övrigt har du lätt för att lära dig nya saker, och har inga problem att ta dig an nya arbetsuppgifter och för dig obekant teknik.

En förutsättning för ett bra arbete tror vi är att du har dina sympatier hos arbetarrörelsen och tror på den fackliga idén.

Anställningen
Du kommer att arbeta på vår kommunikationsenhet på förbundskontoret vid Norra Bantorget i Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid

Frågor?
För frågor om tjänsten, kontakta Martin Hörner Kloo, tf. kommunikationschef: 010-480 37 55, martin.hornerkloo@transport.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan – cv, personligt brev och arbetsprover senast den 14 augusti 2020. Vi intervjuar kandidater löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta inte med att skicka in din ansökan till oss.

Ansökan skickas via mail till: ansokan.fk@transport.se. För att vi ska kunna ta emot din ansökan skriver du i ämnesraden: ”Kommunikatör FK002”.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-06-02

Ansök nu