Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunikatör

Stockholms universitet, Stockholm

Ansök nu

Vill du bidra till ett högklassigt kommunikationsarbete gentemot tusentals forskare och studenter i en internationell miljö där du har stor potential att driva en kommunikationsutveckling i framkant?

Stockholms universitetsbibliotek är ett av landets största forskningsbibliotek, en naturlig mötesplats på campus och ett nav för informationsförmedling vid Stockholms universitet. Bibliotekets verksamhet är bred och ligger i framkant på flera områden, med många olika specialistkompetenser som även ingår i stora nätverk internationellt och nationellt. Här erbjuder vi dig en längre tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning i en internationell och dynamisk miljö på en snabbfotad och flexibel arbetsplats där balansen i livet värdesätts. På universitetsbiblioteket arbetar ca 110 personer.

Arbetsuppgifter
Kommunikationsrollen på biblioteket fungerar både som en viktig länk ut från verksamheten och som en rådgivande funktion till bibliotekets arbetsgrupper och ledning. I rollen ingår både strategiskt och operativt kommunikationsarbete, där du och en deltidsanställd kollega har gemensamt ansvar för bibliotekets externa och interna kommunikationsarbete på både svenska och engelska. I redaktionen ingår även ytterliga kompetenser på deltid för arbete med bland annat bibliotekets podd samt övrigt löpande arbete. Ni arbetar tätt ihop, men har delvis olika inriktningar. Du arbetar nära både ledning och personal inom hela organisationen och du kommer att ingå i större och mindre projekt, vilket kräver god kännedom om hela bibliotekets verksamhet och ett helikopterperspektiv för att kunna prioritera rätt. I anställningen ingår även ett löpande utvecklingsarbete av bibliotekets kommunikation och du har goda möjligheter att utforma inriktningen och en stor frihet i hur du lägger upp kommunikationsarbetet. I denna anställning ser vi gärna att din specialkompetens i första hand är foto- och filmarbete och i andra hand grafisk formgivning.

Kvalifikationer
För anställningen är det nödvändigt att du har:

  • för anställningen relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig

  • minst två års erfarenhet av att arbeta med strategiskt och operativt kommunikationsarbete

  • erfarenhet av webbpublicering samt Photoshop och InDesign

  • god stilistisk och kommunikativ förmåga i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • film och redigering

  • foto

  • grafisk formgivning, både webb och tryck

  • utveckling och analys av webbinnehåll och -struktur

  • koordinering av evenemang

  • kommunikationsarbete inom utbildnings- eller forskningssektorn

Som person är du självgående, lyhörd och serviceinriktad samt har en god förmåga att se helheter och samband. Du har lätt för att samarbeta, kan dela med dig av dina kunskaper och har god social kompetens. Du behöver vara strukturerad och effektiv i ditt arbetssätt och van vid att prioritera, då du kommer att ingå i större och mindre projekt parallellt med det löpande arbetet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 12 månader med möjlighet till förlängning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av sektionschef Sofia H Bernstone, tfn 08-16 14 06, sofia.bernstone@su.se.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-07-14

Ansök nu