Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kulturredaktör

Bonnier News Local, Västerås

Ansök nu

VLT (Vestmanlands Läns Tidning), grundad 1831, är en av landets äldsta ännu existerande tidningar. Tidningens redaktion är belägen i Västerås och tidningen har främst fokus på Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Vår kulturredaktör Erik Jersenius går vidare mot nya uppdrag och nu söker vi hans efterträdare.

Du är en driven journalist, en skarp stilist och en redaktör som brinner för att vara aktiv i lokalsamhället och i kulturdebatten.
Du har läsarfokus och förstår vad som attraherar vår digitala publik. Du är en vass kritiker och debattör, skriver djuplodande artiklar, och intressanta porträtt, men även korta snabba texter som kommenterar kulturnyheter. Du tänker plattformsoberoende kring publiceringar och är van vid att stå på scen, framför en kamera och en mikrofon.

Kompetensprofil
► Goda kunskaper om redaktörskap inom kulturjournalistik.
► Goda kunskaper om den samtida kultur- och idédebatten.
► Goda kunskaper om kultur- och idéhistoria
► Journalistisk erfarenhet och redaktionell vana
► Goda kunskaper om det journalistiska hantverket.
► Goda kunskaper om de publicistiska grundreglerna

Frågor om tjänsten:
Daniel Nordström, chefredaktör och ansvarig utgivare, 021-19 91 14
daniel.nordstrom@vlt.se

SJF:s företrädare: Anders Edström, 021-19 92 25
anders.edstrom@vlt.se

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-09-29

Ansök nu