Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Marketing Automation Specialist

Bonnier News AB, Stockholm

Ansök nu

Tycker du det är spännande med sambandet mellan marknadsföring och teknik? Ser du det som en självklarhet att ständigt arbeta i förändring? I rollen som MA-specialist ingår du i ett team vars syfte är att öka den digitala tillväxten inom läsarintäktsaffären genom fokus på automatiserad och datadriven kundkommunikation i en ständigt föränderlig värld..

Om rollen
Målbilden för ditt arbete är att bidra till en ökad grad av automatisering och datastyrd segmenteringslogik inom de digitala kanalerna för att effektivisera vår kundbearbetning inom läsarintäktsaffären. Här får du chansen att bli expert på hela flödet och är involverad i samtliga steg för att påverka kundbeteenden och försäljning i digitala kanaler.

Ansvarsområde

 1. Driva utveckling och kravställning inom marketing automation relaterat till data och analys.

 2. Strukturera, testa, utföra, följa upp och optimera all kundkommunikation via digitala kanaler.

 3. Bygga kundresor främst via e-post och sms.

 4. Fokus också på segmentering och analys.

 5. Säkerställer leverans och uppfyller KPI:er.

 6. Stödja övergripande försäljningsmål genom att bygga och upprätthålla konverterande kommunikationsflöden.

Kvalifikationer och färdigheter

 • Du har 1+ års erfarenhet av att jobba med digitala kanaler och att bygga automatiserade kundresor i liknande roller.

 • Du har god förståelse för målgruppsstyrning och är van att skapa segment på den data som finns tillgänglig.

 • Erfarenhet av Marketing automation som användare och kravställare. (exempelvis Adobe Campaign, Eloqua, Marketo, Salesforce).

 • Operativ erfarenhet av automatiserat och datadrivet marknadsproduktionsarbete och riktade aktiviteter/ CRM samt av A/B-testning.

 • Kunskap om dataflöden mellan olika system, web-verktyg och Google- analytics.

 • Flytande Svenska och Engelska i tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av Salesforce marketing cloud.

 • MA utbildning från yrkeshögskola.

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, du är flexibel samt älskar förändringar och trivs i en utvecklande miljö där det händer mycket.

Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en person som är en relationsskapare. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan våra varumärken och avdelningar. Du kommer arbeta främst med E-postutskick men på sikt med flera olika digitala kanaler med stora datamängder och du behöver vara flexibel och agil i ditt arbetssätt och det är självklart för dig att ligga i framkant och hålla dig uppdaterad med den senaste kompetensen inom digital- och beteendestyrd kommunikation. Då du kommer arbeta med stora mängder data är det ytterst viktig att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning

Du kommer att tillhöra Marknads teamet som idag består av nästa 30 personer. Du rapporterar till Therese Mattisson som är Head of Marketing Automation och Customer Experience.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-10-11

Ansök nu