Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Marknadsförare med helhetsansvar

Skolporten AB, Stockholm

Ansök nu

Skolporten letar nu efter en strategisk och producerande marknadsförare som ska ansvara för utveckling av Skolportens marknadsföring. Arbetet kommer att innehålla allt ifrån strategisk utveckling till att planera kampanjer, designa annonser och genomföra reklamutskick.

Skolporten är ett litet företag med stor produktion. Vi vänder oss till de som arbetar inom förskola och skola. Vi omvärldsbevakar och sprider nyheter och forskning från skolans värld till över 100 000 personer varje månad. Vi arbetar för att stärka skolans lärare och ledare genom fortbildning med ett 20-tal konferenser årligen och ett växande utbud av digitala kurser. Vi ger också ut det tryckta forskningsmagasinet Skolporten.

På Skolporten har vi korta beslutsvägar och många saker på gång samtidigt. Vi är 9 personer på två avdelningar, redaktion och fortbildning. Du som söker ska trivas i det lilla familjeföretaget med stor utvecklingspotential inom marknadsföring.

Du kommer att jobba med företagets alla produkter, både på redaktionen och på fortbildningsavdelningen. Du kommer att vara självgående i din roll men samtidigt samarbeta nära med avdelningarna och VD. Du får ansvar för att utveckla vår marknadsföring, planera arbetet och följa upp dina resultat. Dessutom kommer du att genomföra dina planer i praktiken så det är viktigt att du drivs av att leverera resultat både operativt och strategiskt.

Du har kunskap och erfarenhet av:

 • Att ta fram marknadsförings- och varumärkesstrategier

 • Att skriva copy, både kortare copy för sociala medier och längre texter

 • Annonsering på digitala plattformar

 • Att arbeta med verktyg för bildredigering, formgivning, mejlutskick och webbpublicering

 • Marknadsundersökningar

 • Sökordsoptimering och trafikanalys

 • Att arbeta med enklare rörligt material

Det är meriterande om du om du har tidigare erfarenhet av skolområdet eller arbete mot offentligt sektor, men det är inget måste.

Du ska ha relevant eftergymnasial utbildning eller andra motsvarande meriter och ha arbetet minst 3-5 år i en liknande roll.

Vi tror att du:

 • Är strategiskt lagd med en förmåga att hålla koll både på detaljer och helheten

 • Har lätt att lära dig nya program och ny teknik

 • Är handlingskraftig, snabb och kreativ

 • Gillar att producera eget material och har ett sinne för text, färg och form

 • Är strukturerad och analytisk

 • Är motiverad av att sätta upp och jobba mot ambitiösa mål

 • Är lyhörd mot målgruppen och företagets utvecklingÄr prestigelös och kan hugga tag i flera olika saker

Vi erbjuder
Hos oss får du ett kreativt, utmanande och varierat jobb med stor frihet under ansvar. Det kommer att finnas utrymme för dig att påverka företagets utveckling. Du får trevliga och sociala kollegor med ett stort intresse för förskole- och skolfrågor.

Vårt kontor ligger centralt beläget i Stockholms innerstad i anslutning till goda kommunikationer. Viss del av arbetet kan enligt överenskommelse skötas på distans.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Skolporten har kollektivavtal med Almega. Tillträde enligt överenskommelse.

Omfattning: 50-100% beroende på önskemål. Arbetsuppgifternas omfattning varierar med
tjänstgöringsgrad.

Är du intresserad?
Välkommen att mejla en kort ansökan med cv till Birgitta Hartzell, birgitta.hartzell@skolporten.se senast den 17 januari.
Har du frågor, kontakta gärna Birgitta på 073-983 69 13

Varmt välkommen att söka tjänsten!

Publicerad 2021-12-30

Ansök nu