Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Marknadsstrateg digital tillväxt

Bonnier News Local, Flexibel ort

Ansök nu

Vi har som mål att vår digitala prenumerationsaffär ska växa och söker dig som kan få det att bli verklighet. Det ska du göra genom främst automatiserad och datadriven kommunikation. Du behöver alltså ha erfarenhet av hur marknadsföring och teknik samspelar - kunskap om dagens möjligheter för en digital tillväxt. I arbetet ingår hela kedjan från att hur vi ska hämta in nya leads, hur kundresan ser ut, hur vi aktiverar kunder i våra produkter som idag är främst nyhetssajt, nyhetsapp och nyhetsbrev. Du har kunskap om kanaler som sociala medier, e-post och sms och är dessutom nyfiken att utforska fler.

I rollen som Marknadsstrateg digital tillväxt är du ansvarig för att driva det strategiska och operativa arbetet med att öka vår digitala tillväxt. Du driver arbetet för att optimera och effektivisera våra digitala försäljningsytor i syfte att konvertera digitala kunder till vår läsarintäktsaffär. Något som innebär god förståelse av hur datadrivet fokus och tekniken kan stötta det strategiska arbetet. Du ansvara även för att flytta fram varumärkenas positioner i sociala kanaler, sätter strategier för hur detta arbete ska bedrivas samt leda medarbetare som operativt jobbar med dessa kanaler. En viktig del av läsaraffärens strategi är att flytta kunderna uppåt i värdetrappan, ett arbete som leds av denna roll där fokus kommer vara att bygga upp, analysera och optimera våra kundresor som sker crossfunktionellt över olika digitala kanaler.

Uppdraget handlar också om att nätverka med kollegor inom vår koncern, Bonnier News, som en viktig del i att sprida kunskap mellan våra olika varumärken och tillsammans hitta nya vägar framåt. Det är ett inspirerande och utvecklande tillvägagångssätt som tar oss till nya nivåer.

  • Du arbetar såväl strategiskt som operativt, men ingår i ett team med kompetenser som praktiskt tar fram och sätter upp marknadsföring och olika kundresor.

  • Du tar fram strategier, målsätter, prioriterar och följer upp ditt och teamets arbete.

  • Du jobbar datadrivet och ansvarar för att ta fram ett systematiskt och metodiskt tillvägagångssätt för att ständigt öka vår digitala tillväxt.

  • Du övervakar, analyserar och hjälper teamet att optimera vår sociala närvaro.

Egenskaper

  • Du är försäljningsmässigt kreativ och har en fallenhet för att hitta nya tekniska lösningar för att optimera vår försäljningsytor och marknadsbearbetning via digitala kanaler.

  • Du har mycket god förståelse för digital marknadsföring och försäljning och är van att jobba med olika digitala kanaler såsom Facebook och Google.

  • Du är kunnig inom området marketing automation och vet hur du jobbar strategiskt och operativt för att skapa olika kundresor.

  • Du har ett datadrivet mindset och god förmåga att tolka data. Du är även analytisk och kan på så sätt hela tiden hitta nya vägar framåt.

  • Högskoleutbildning inom relevant område såsom marknadsföring och försäljning alternativt dokumenterad erfarenhet av arbete inom marknadsföring och försäljning på minst tre år.

OM OSS

Bonnier News Local är Sveriges ledande lokala mediekoncern och omfattar mer än 40 varumärken som levererar lokala nyheter genom dagstidningar, nyhetssajter, appar och gratistidningar. Bonnier News Local ingår i Bonnier News.

Enheten för läsarintäkter arbetar med samtliga varumärken inom Bonnier News Local. Vi har ett övergripande intäktsansvar för läsaraffären, med fokus på att nå ut till både nya och befintliga prenumeranter genom olika typer av riktade kampanjer och försäljningsaktiviteter. Inom organisationen finns olika roller och team som alla bidrar till att nå våra försäljnings- och intäktsmål.

ÖVRIG INFORMATION

Start: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: 100% med start omgående.

Plats: Flexibel men med fördel Söderhamn, Östersund, Sundsvall, Jönköping eller Malmö.

Sista ansökningsdag: 2021-04-30

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Linnea Edwall, Utvecklingschef Läsarintäkt, Bonnier News Local, linnea.edwall@bonniernews.se, 072-5176619.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-03-26

Ansök nu