Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Nyhetschef

Bonnier Business Media, Stockholm

Ansök nu

Dagens Medicin är Sveriges ledande, och oberoende, bevakare av hälso- och sjukvården. Nu söker vi dig som vill leda nyhetsarbetet i en nyinrättad tjänst som nyhetschef.

Di-gruppen inom Bonnier News rymmer den breda affärstidningen Dagens industri och 16 starka branschtitlar som bevakar och fördjupar journalistiken i respektive nisch. Dagens Medicin är den naturliga mötesplatsen och kunskapskällan för beslutsfattare som vill veta det senaste om förändringar, organisation, ekonomi, politik, vetenskap och debatt i vården. Till titeln finns det ytterligare tre nischtitlar knutna: Apoteksmarknaden, Digital Hälsa och Läkemedelsmarknaden, som riktar sig till beslutsfattare inom respektive område.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår att tillsammans med chefredaktör och reportrar planera, producera och publicera nyheter i både den tryckta tidningen, med 34 utgåvor per år, och på webben med dagliga nyheter. Journalistiken ska sträva efter att vara oumbärlig för läsekretsen, och fungera som marknadsföring för prenumeration.

Du leder arbetet på dags- och veckobasis, arbetsleder nyhetsreportrar och webbredaktör och har tät kontakt även med redigerare. Du sitter tillsammans med chefredaktör i redaktionsledningen och är ett viktigt bollplank för chefredaktören i alla frågor som rör den redaktionella utvecklingen av Dagens Medicin. Du kommer att ha en nyckelroll i att sudda ut gränser mellan print och webb – med samma starka journalistik oavsett plattform.

I tjänsten ingår också visst personalansvar för en handfull renodlade nyhetsreportrar.

Du som söker:

  • Är en driven, ambitiös och tydlig arbetsledare som alltid vill vara lite bättre än konkurrenterna. Du sätter upp tydliga ramar för arbetet, följer upp och prioriterar om när så behövs.

  • Har flera års erfarenhet av redaktionell arbetsledning, gärna som nyhetschef, och av att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Har stor känsla för vikten av förståelse för målgruppen och sätter alltid läsaren i centrum.

  • Har starkt intresse för och gärna tidigare erfarenhet av Dagens Medicins bevakningsområden.

  • Har ett starkt engagemang för att utveckla både innehåll och medarbetare.

  • Har stor erfarenhet av att coacha skrivande reportrar även vid mer komplicerade jobb och arbeta med texter.

Din erfarenhet

Skallkrav:

  • Minst några års erfarenhet som nyhetschef eller motsvarande och trivas i en arbetsledarroll.

  • Minst fem års erfarenhet som journalist

  • Journalistutbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet

  • Tidigare arbete med både print och webb

Vi ser att du har erfarenhet av att leda förändringsarbete och snabbt sätter dig in i nya områden och ny teknik. Erfarenhet av personal- och budgetansvar är en merit. Även arbete med analys av webbtrafik eller som webbredaktör är ett plus.

Praktiskt

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Du kommer att tillhöra Dagens Medicins redaktion med totalt tolv medarbetare.

Du rapporterar till chefredaktör Lisa Blohm och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vid frågor om tjänsten, kontakta chefredaktör Lisa Blohm, lisa.blohm@dagensmedicin.se, 0733-39 26 22

SJF-klubbens representant är Jens Krey, jens.krey@dagensmedicin.se

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan! Urval sker löpande. Sista ansökningsdag är den 12 december.


OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-11-23

Ansök nu