Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTill alla jobb

Performance Marketing Manager

Lendo, Stockholm

Ansök nu

Vill du vara med och vidareutveckla Sveriges största jämförelsetjänst för lån? Just nu söker Lendo en Performance Marketing Manager till Lendos Performance marketing team. 

Tjänsten är placerad i Schibstedhuset i centrala Stockholm. 

Om rollen

Du kommer ingå i Lendos Performance Marketing team som består av dig, Head of Performance Marketing samt SEO & Content Manager. Du kommer även jobba tätt med Lendos Brand Marketing team där Media, Brand och PR ingår i samt produkt, partner och utvecklingsteamen. 

Fokus för rollen är framförallt SEM och affiliate marketing. Utöver detta kommer även andra acquisition relaterade uppgifter som kontextuell annonsering (integration) att ingå i dina dagliga uppgifter. 

Till arbetsuppgifterna hör bland annat:

  • SEM: Ansvarar för SEM, både operativt och strategiskt.

  • Affiliate marketing: Ansvarar samarbetet med affiliatenätverk, både strategiskt och operativt. I det dagliga arbetet innebär att du för dialog med affiliatenätverk, analyserar och följer upp våra kampanjer samt säkerställer att vi når vårt affärsmål.

  • Integrationer: Utveckla, utvärdera och följa upp våra olika typer av integrationer, till exempel Blocket och Bytbil. 

Din profil:

Du har 1-3 års arbetslivserfarenhet inom SEM. Erfarenhet från byråsidan är meriterande.

Rollen kräver skarp analysförmåga och en bra förståelse för marknadsföring i stort och hur olika marknadsaktiviteter och kanaler hänger ihop. Du behärskar Google Analytics och Google Data Studios lika väl som Google Ads. Övriga analysverktyg är meriterande.

Du är en driven person som vill och tycker det är roligt att utveckla och förbättra. Att försöka hitta alla möjliga sätt att få affär växa är en del av din personlighet. Du är en lagspelare som även tycker om att jobba självständigt och ta eget ansvar. 

Som person är du prestigelös, målinriktad och får saker gjorda. Du är självgående och kan sätta rätt prioritering för ditt arbete när arbetstempot är både högt och lågt. Du talar och skriver god svenska och engelska.

Lendo karaktäriseras av en stark vi-känsla. Vi lägger stor vikt på personlighet i  denna rekrytering.

Vi erbjuder dig:

  • att vara med och bygga ett innovativt framgångsrikt tjänsteföretag inom fintech sektorn

  • att främja högre transparens inom privatekonomiska tjänster och på så sätt en bättre hushållsekonomi för svenska konsumenter

  • smarta kollegor och en dynamisk utvecklade arbetsplats

  • Vara en del av Schibsted Media Group

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Insight Competence. För frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Linda Skyllner; linda@insightcompetence.se och Malin Jungbeck; malin@insightcompetence.se

Intervjuer och urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan.

Publicerad 2020-01-14

Ansök nu