Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Planeringsredaktör bemanning

Expressen, Stockholm

Ansök nu

Expressen TV söker planeringsredaktör bemanning

Nu söker Expressen TV en planeringsredaktör med ansvar för bemanningen på redaktionen i Stockholm.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter kommer kontinuerligt via chef och planeringsredaktörer men också genom att man söker upp dem själv. För detta krävs en helhetsblick över Expressen TV som organisation, både personalmässigt och planeringsmässigt.

Arbetsuppgifterna består av att se till att samtliga skiftlag (reportrar, programledare, liveredaktörer, sändningsproducenter, webbredaktörer och nyhetschefer m.fl.) är så gott som fulltaliga varje pass och dag. Dock finns det undantag och tillfällen då organisationen väljer att inte ha komplett arbetslag av olika anledningar. Detta diskuteras och beslutas om på högre ort.

För sammansätta ett fulltaligt skiftlag krävs det nära kontakt med Tv-chef, planeringsredaktörer och nyhetschefer då personaländringar kan te sig och inkomma på olika vis. Se till att skapa och upprätthålla ett schema som går i linje med hur Expressen TV arbetar. Även ett nära samarbete med Marieberg Media behövs då de i sin tur agerar som ett rekrytering- och bemanningsföretag för Expressen TV.

De mest förekommande personaländringarna är att personal flyttas till projekt, ledighet eller frånvaro i form av sjukdom.

De kritiska moment som kan uppstå är frånvaroanmälan på kort varsel, projekt dyker upp och planeras på kort tid eller större nyhetshändelser sker som kräver omorganisation utefter personalens olika kompetenser.

Vidare krävs ett nära arbete med planeringsredaktörer som planerar och organiserar TV-sändningar. Detta innefattar nyheter-, sport- och nöjessändningar som planeras i förväg vid större händelser.

Som planeringsredaktör för bemanning arbetar du heltid måndag – fredag. Då du arbetar nära nyhetsverksamheten som pågår alla dagar i veckan, dygnet runt uppskattas flexibilitet och att du är lösningsorienterad.

Varför görs dessa arbetsuppgifter?

Arbetsuppgifterna görs dels för att Expressen TV som organisation ska kunna arbeta med bra fördelad arbetsbörda genom hela dagen och dels för att personalens kompetens ska placeras där den gör sig som bäst.

Expressen TV sänder live-TV hela dagarna, alla dagar, vilket i sin tur kräver att gäster behövs i vår studio för samtal och diskussioner. Därför är det av extrem vikt att gäster får ett fint mottagande på redaktionen för att de ska vilja medverka fler gånger.

Vilket beteende är bra?

För att utföra arbetsuppgifterna på bästa sätt krävs det att du är organiserad, stresstålig, social, prestigelös och är bra på att jobba i team. Var inte rädd för att ställa frågor och se alltid möjligheter istället för problem.

Så ser arbetsmiljön ut.

På grund av rådande pandemi så utförs arbetet för närvarande hemifrån. Vanligtvis är man placerad i ett kontorslandskap med alla involverade i Expressen TV och närmast sitter planeringsredaktörer och arbetsledare. Det är lätt att kontakta medarbetare pga detta öppna landskap. Resor sker sällan utan stationär plats på redaktionen gäller.

Extra kunskaper.

Vana att jobba med Google Docs (Kalkylark i synnerhet)

Sök nu för att jobba på Sveriges snabbaste breaking news-redaktion. Vi riktar oss till hela svenska folket. Expressen har 3 miljoner läsare och tittare varje dag i alla kanaler. 111 000 prenumererar på vår Premiumtjänst och 1,3 miljoner tittar på vår tv varje dag. På redaktionen arbetar vi tillsammans – på en kreativ och vänlig arbetsplats där alla behövs.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på ett år med start 1 juni.

Sök direkt - vi rekryterar löpande.

Vi svarar på frågor
Caroline Boo-Espler, planeringsredaktör caroline.boo-espler@expressen.se
Bella Levy, chef Expressen TV bella.levy@expressen.se
Anders Wahlund, personalredaktör anders.wahlund@expressen.se
Facklig kontakt, SJF: Jan Spångberg, jan.spangberg@expressen.se

OM FÖRETAGET

Expressen har sedan starten levererat klassisk kvällstidningsjournalistik med bred bevakning av nyheter, nöje, sport. Opinionsjournalistiken har också alltid varit central för Expressen, som lägger stor tonvikt vid ledare, debatt, kultur och en rad starka och profilerade skribenter knutna till tidningen.
Expressen granskar, griper in och driver debatt.
När tidningen startade 1944 var tanken att hitta en ny typ av berättande i "bekvämt format och modern utstyrsel", som det hette. Expressen skulle också inta en utpräglad kampställning mot "nationalsocialism och befryndade våldsläror". Det uppdraget värnar vi lika mycket i dag.
I dag finns Expressen som papperstidning, tv-kanal, nyhetssajt och i mobilen. Vår journalistik syns också på flygplatser, tåg och bussar runtom i landet. Uppdraget är att berätta. Läsarna är våra uppdragsgivare.
Expressen tillhör mediekoncernen Bonnier som en del av affärsområdet Bonnier News. Expressen består av tre editioner: Expressen som är rikstäckande, Kvällsposten i Sydsverige och GT i Västsverige.

Publicerad 2021-03-18

Ansök nu