söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

PR-kommunikatör med pressansvar

Jämtkraft, Östersund

Ansök nu

Som PR-kommunikatör på Jämtkraft kommer du att arbeta främst med extern kommunikation med fokus på press och media. Du har strategisk och operativ förmåga och är redo att ytterligare stärka Jämtkrafts varumärke, synlighet och genomslagskraft. Är det du?

Om jobbet

I dina arbetsuppgifter är regelbunden och systematisk medial omvärldsbevakning central. Det gäller att hänga med i och agera på dagsfärsk debatt och nyhetsrapportering, men också i det långsiktiga branschpåverkande samtalsklimatet.

Som PR-kommunikatör får du arbeta med idéer som Jämtkraft vill föra vidare, utveckla och stärka sitt varumärke med. Dina verktyg är bland annat medierelationer och presskontakter, men du kommer även att jobba med projektledning, konceptutveckling, strategi och budskapsplattformar. Du får skapa och genomföra kommunikation där uppmärksamheten förtjänas snarare än köps. Du tycker om att skriva pressmeddelanden och att göra reportage samtidigt som du har god förmåga att planera PR-arbetet ur ett långsiktigt perspektiv. Du är bra på att identifiera synergier mellan press och andra kommunikationskanaler.

En viktig del i arbetet är att stötta både närmsta chef och andra chefer/kollegor i organisationen kring mediarelationer och budskapsträning.

Vem är du?

Du behöver ha ett gediget intresse att arbeta med press- och mediefrågor, du har tidigare erfarenhet av strategiskt PR- och kommunikationsarbete och du är en van skribent.

Du är en lagspelare som både är säker i din yrkesroll och ödmjuk inför dina kollegors kunskap och erfarenheter. Du har servicekänsla och ett genuint samhällsintresse och trivs med att ha många kontaktytor, både internt och externt. Flexibilitet är viktigt och du är bekväm i en miljö med varierande arbetsuppgifter som ofta är dagsuppkommande.

Du har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, och har god språkkänsla för olika kanaler.

Jämtkraft bedriver arbete inom en samhällsviktig sektor. Anställningen kan därför innebära att du som sökande behöver placeras i en säkerhetsklass. 

 Körkort B är ett krav.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vill du vara med och driva energiomställningen framåt? Energibranschen står inför spännande utmaningar i en värld av digitalisering, ny teknik och klimathot. Vi på Jämtkraft ska leverera energi som gör livet bättre. För oss innebär det förnybar energi och smarta energilösning som bygger det hållbara samhället – är du med och vill påverka?

Vi söker en engagerad lagspelare som är redo att ta klivet in i framtiden. På Jämtkraft har du en viktig roll i samhället eftersom våra verksamhetsområden inom elproduktion, elhandel, elnät och värme är viktiga byggstenar i infrastrukturen.

Är du redo att förändra? Ta klivet med oss.

Placeringsort: Östersund

Omfattning/anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning

Tillträde: Snarast

Vill du veta mer? Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Karin Sundström, avdelningschef, karin.sundstrom@jamtkraft.se eller 063-14 92 20

Ansökan: Sista ansökningsdag är 30 januari 2023.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Akademikerföreningen, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Unionen, Michael Häggmark, 063-14 91 02

Publicerad 2023-01-11

Ansök nu