Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

PR-konsulter, Corporate Communications

Westander, Stockholm

Ansök nu

Vill du hjälpa företag med att delta i samhällsdebatten, berätta varför de finns och hur de gör världen bättre? Vill du dessutom göra det på en snäll pr-byrå, där vi tror på öppenhet och bara tar uppdrag som vi själva sympatiserar med? Westander söker fler kundansvariga konsulter med inriktning mot företagskommunikation, som ska hjälpa våra uppdragsgivare att stärka varumärket, bilda opinion och påverka politiska beslut.

Du bygger upp långsiktiga samarbeten med dina uppdragsgivare, där du stärker deras kommunikation med fokus, uthållighet och utifrånperspektiv. Dina arbetsuppgifter kan exempelvis handla om att föreslå strategier, ta fram handlingsplaner och hjälpa uppdragsgivarna att genomföra pr-aktiviteter. Till din hjälp har du kollegor med stor bredd i kunskap, erfarenhet och kompetens. Du bidrar också med din egen specialistkompetens i dina kollegors kundsamarbeten.

Westander är en mötesplats för samhällsengagerade. Gemensamt för oss som jobbar här är att vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill vara pr-branschens bästa arbetsplats, inte minst för högpresterande småbarnsföräldrar. Westander utsågs nyligen till kommunikationsbranschens Bästa arbetsgivare 2022 av fackförbundet DIK.

Vad erbjuder vi?

En plattform. Vi ser företaget som en stabil plattform för samhällsengagerade personer som själva vill åstadkomma något med sina arbetsinsatser.

Engagerande uppdrag. Med utgångspunkt i ditt personliga engagemang söker du själv upp möjliga uppdrag och utvecklar nya samarbeten.

Högt tempo utan övertid. Westanders filosofi är att man ska kunna ha ett roligt, ansvarsfullt och krävande arbete utan att behöva jobba övertid.

Föräldrapolicy. Vår föräldrapolicy innehåller bland annat kompensation enligt kollektivavtal för förlorad inkomst och underlättar för småbarnsföräldrar att kombinera arbete och familjeliv.

Vinstdelning. Vårt bonussystem innebär att en del av företagets vinst delas ut i form av en årsbonus – lika för alla anställda – som för 2021 uppgick till 176 000 kronor för den som jobbat heltid.

Lönemålet topp tre. Westander har som lönemål att vara topp tre i personalkostnader per anställd bland de stora pr-byråerna. Under 2020 hade vi de åttonde högsta personalkostnaderna per anställd vid en jämförelse med pr-branschföreningen Precis 23 medlemsföretag.

Vem söker vi?

Du är en snäll, drivande och välstrukturerad person, med flerårig praktisk erfarenhet från kommunikation, lobbying eller opinionsbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av företagskommunikation, exempelvis av finansiell kommunikation, IR, årsredovisningar och hållbarhetskommunikation samt budskaps- och varumärkesplattformar, kris- och internkommunikation. Du är en mycket skicklig skribent med god social kompetens. Som kundansvarig konsult förväntas du ta fullt ansvar för varje beslut kring en kundrelation.

Du är en kvalificerad rådgivare som kan skapa din egen efterfrågan i pr-marknadens övre kvalitetssegment. Du behöver däremot inte ha erfarenhet från arbete inom pr-branschen eller annan konsultverksamhet. Vi ser gärna att du kommer in med erfarenhet från andra verksamheter och miljöer.

Vi tror att olika perspektiv skapar nya affärsmöjligheter, ökad kundnytta och givande diskussioner på kontoret. Vi eftersträvar därför mångfald och välkomnar personer med olika partipolitiska sympatier, kompetenser, ålder och etnisk bakgrund.

Är du intresserad?

Har du ett stort samhällsengagemang och vill vara med och utveckla ett nystartat affärsområde i ett etablerat och växande företag? Berätta i din ansökan varför du tänker att Westander Corporate Communications kan vara rätt plattform för dig och skicka den via formuläret nedan. Kontakta affärsområdeschef Sebastian Stjern på 076-811 92 00 eller sebastian.stjern@westander.se om du har frågor.

Vill du veta mer?

Sebastian Stjern
sebastian.stjern@westander.se
076-811 92 00

Publicerad 2022-06-28

Ansök nu