Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Project Manager Influencer marketing

Bonnier News, Stockholm

Ansök nu

Project Manager Influencer marketing till Lifestylegruppen

Bonnier News är Skandinaviens största aktör inom nyhetsmedia med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media, Tailsweep och Bonnier News Lifestyle. Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många, totalt når vår journalistik över 5 miljoner läsare varje dag!

Lifestylegruppen är ett affärsområde inom Bonnier News som ger ut livsstilsmagasin och specialtidningar men även digitala produkter som sajter, nyhetsbrev och mobila tjänster. Totalt har vi 29 starka printvarumärken, exempelvis: Allt om Mat, M-magasin, Expressen, Sköna hem, Teknikens Värld. Vi arbetar även med våra digitala satsningar såsom konsthandeln NOA och Expressen Premium.

Om rollen
Du kommer bli en av våra viktiga influencerspecialister och vara rådgivare vid införsäljning av samarbeten. I rollen ansvarar du för att matcha rätt influencer med rätt upplägg och rätt varumärke. En annan viktig del är att hålla en frekvent kontakt gentemot våra influencers och på så sätt ha koll på vad som händer i deras liv och se vilka möjligheter vi har till samarbeten. Du kommer ingå i ett dynamiskt team, med både högt tempo och högt i tak. Teamet består av 12 kollegor som jobbar med influencers men också med konceptuella säljare och kreatörer.

I rollen kommer du bland annat att:

 • Projektleda samarbeten, som innebär att äga all kommunikation mellan kunder/byråer/KAM säljare och influencerprofiler.

 • Säkerställa att pris mot beställare såväl som arvoden till influencers och se till att affären håller en god marginal.

 • Sammanställa statistik och slutrapporter för kampanjer.

 • Driva vissa samarbeten själv utan inblandning av KAM/Konceptsälj.

 • Jobba med intern marknadsföring och utbildning influenceraffären för att ständig hålla alla KAM och konceptsäljare uppdaterade om nyheter och förändringar.

 • Utifrån kundernas KPIer, kvalitetssäkra det material som skapas, se till att allt som skall publiceras följer alla marknadsföringslagar och regler

Kvalifikationer:

 • 1-2 års arbetslivserfarenhet inom projektledning och Social Media.

 • För roller ser vi gärna att du har erfarenhet av att föra diskussioner med mediebyråer, kunder och inte minst influencers.

 • Erfarenhet av Excel, Powerpoint och Key Note.

 • Meriterande om du har erfarenhet av något bildredigeringsprogram.

Vem är du?
För att trivas hos oss och vara framgångsrik i din roll behöver du vara en "doer" med god förmåga att självständigt strukturera ditt arbete, du är flexibel samt älskar förändringar och trivs i en utvecklande miljö där det händer mycket. Du räds inte utmaningar och drivs av att hitta lösningar. Vi värderar personliga egenskaper högt och ser att du är en person som är en relationsskapare. Hos oss arbetar man mycket med samarbeten mellan våra varumärken och avdelningar.

 • Du älskar det digitala medielandskapet och har både intresse och full koll på de sociala plattformarna; Instagram, Facebook, blogg, Youtube samt TikTok.

 • Du har skinn på näsan - då din “spindel in nätet-roll” ibland kräver tydlighet men också att du älskar att bygga relationer och vara social.

Varför jobba hos oss?

 • Samhällsnytta. Vi erbjuder intressant, informerade och inspirerande journalistik som dagligen når miljontals läsare.

 • Omtanke. Vi har en genuin omtanke om varandra och våra kollegor.

 • Balans. Vi strävar efter att arbetsbördan är rimlig, och att du får ihop livspusslet.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Du kommer att tillhöra Native och Konceptteamet. Du rapporterar till Christina Dahlberg, Försäljningschef koncept och tillsammans sitter vi i ”Tidningshuset” på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm.

Vi jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och jämställdhet och ser gärna att det även är en drivkraft för dig. Bonnier News vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan, urvalet sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

OM FÖRETAGET

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-03-22

Ansök nu