Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Redaktionschef

Bonnier News, Falun

Ansök nu

Redaktionschef till Dala-Demokraten

Sedan 1917 har Dala-Demokraten varit en tidning för hela Dalarna.

Nu söker vi dig som tror på lokaljournalistiken kraft att göra skillnad och som brinner för att ge läsarna perspektiv. Vill du leda Dala-Demokraten - som är en del av Bonnier News Local - på den fortsatta resan framåt? Sök rollen som redaktionschef hos oss redan i dag.

Om rollen
Som redaktionschef och ansvarig utgivare är du ytterst ansvarig för Dala-Demokratens publicistik och journalistik. Du leder det redaktionella arbetet i Dala-Demokraten - som är en sexdagarstidning i print men med dygnet runt-publicering digitalt på dalademokraten.se - och ska utveckla Dala-Demokratens unikitet. Som redaktionschef förväntas du också skapa journalistik tillsammans med din redaktion och frilansande medarbetare.

Som redaktionschef på Dala-Demokraten har du kvalitets- och resultatansvaret för den redaktionella delen. Du förväntas att såväl strategiskt som operativt arbeta med tidningens utveckling.

Vem är du?
Du som söker har goda ledaregenskaper och är en skicklig publicist som brinner för att göra lokaljournalistik. Vi tror också att erfarenhet och framgång i förändringsarbete är viktigt. Du behöver vara inspirerande, involverande och fokuserad. Det är också en fördel om du är van att ta fram och/eller jobba mot tydliga och mätbara mål.

Självklart behöver du älska journalistiken, men du behöver också ha erfarenhet och engagemang i den kommersiella delen av uppdraget. Vårt syfte är journalistiken – men den är också vår affärsidé.

Du tycker om att samarbeta med andra, dels för att utveckla din egen verksamhet, dels för att skapa ytterligare framåtkraft i Bonnier News Local.

Din bakgrund?
Du är i grunden journalist, med god erfarenhet av att leda redaktionella organisationer. Det är även god kännedom om Dala-Demokratens utgivningsområde.

Vi söker den som

  • Har god erfarenhet av redaktionell arbetsledning, och att göra både tidning och nyhetssajt.

  • Är drivande, har erfarenhet av att leda i förändring och tycker om att ta ansvar och fatta beslut.

  • Har starkt intresse för lokal journalistik.

  • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för varumärket, i publiceringar och ute i lokalsamhället.

  • Är en lyhörd och tydlig chef med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning och du rapporterar till Carl-Johan Bergman, redaktionellt ansvarig, Bonnier News Local. Tjänsten är placerad i Falun.

Bonnier News jobbar målmedvetet med frågor som berör mångfald och vill ta tillvara de kvaliteter som det tillför verksamheten. Vi värdesätter också engagemang i den digital transformation som vi befinner oss i för att göra vår journalistik och våra tjänster ännu mer tillgängliga för ännu fler.

Kontakt :
Carl-Johan Bergman, redaktionellt ansvarig, Bonnier News Local, 070-202 43 13, carl-johan.bergman@bonniernews.se

Urval sker löpande. Vi tar inte emot CV via mail.

Sista ansökningsdag 17 januari 2022.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan!

OM FÖRETAGET
Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Vi är Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

Publicerad 2021-12-20

Ansök nu