Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Redaktionschef

Discovery Networks Sweden, Stockholm

Ansök nu

Redaktionschef till sportavdelningen

Discovery Networks Sweden är Sveriges näst största kommersiella tv-hus och omfattar Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery World, Discovery HD Showcase och Animal Planet HD. Discovery Networks Sweden har en veckoräckvidd på drygt 4,2 miljoner tittare linjärt och Dplay är med 1,7 miljoner startade strömmar per vecka en av Sveriges snabbast växande online plattformar.

Vill du vara med och leda och utveckla Discoverys sportredaktion? Vi söker dig som är en driven och kommunikativ ledare med stort personalfokus.

Du leder det dagliga redaktionella arbetet kring Discoverys sportinnehåll, bland annat sändningar från Allsvenskan och de Olympiska Spelen. Ditt team består av erfarna och duktiga journalister som alla brinner för att skapa innehåll i världsklass.

Vem är du?
Du trivs med att jobba i grupp och vet vad som krävs för att skapa och bibehålla en bra gruppdynamik på en arbetsplats och i en marknad i ständig utveckling. Du leder, coachar och utvecklar redaktionen i ett tajt samarbete med sportchefen och produktionschefen. Du älskar att hjälpa medarbetarna att nå sin fulla potential. Du kan prioritera och sortera under perioder med hög arbetsbelastning.

Förutom att arbetsleda personalen har du ett tydligt innehållsfokus och brinner för berättande i rörlig bild. Det är därför meriterande om du har tidigare erfarenhet från mediehus/ produktionsbolag eller dylikt.

Arbetet som redaktionschef innebär personalansvar, budgetansvar och ansvar för personalens arbetsmiljö. Du rapporterar till sportchefen på Discovery.

Anställningsform:
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort: Stockholm

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Insight Competence. För vidare frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Maria Bergholtz; maria@insightcompetence.se eller Ellen Ploman Wolinder; ellen@insightcompetence.se.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad 2020-09-16

Ansök nu