Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Reporter

Fastighetsnytt, Stockholm

Ansök nu

Just nu söker vi på Bonnier News en engagerad och driven reporter till Fastighetsnytt. Vi söker dig som har kunskap och intresse för affärsjournalistik, företrädesvis mot fastighetssektorn. Vill du arbeta med allt ifrån större granskningar till korta nyhetsnotiser i en dynamisk och föränderlig bransch ska du söka jobbet redan idag.

Om oss

Fastighetsnytt vänder sig till personer yrkesverksamma inom fastighetsbranschen i vid mening. Vi publicerar löpande nyheter och fördjupningsjobb på vår sajt fastighetsnytt.se. Dessa ställs samman i ett dagligt nyhetsbrev och i ett magasin som kommer ut med sex utgåvor per år.

Inom ramen för Business Arena organiserar förlaget ett flertal event varje år. Vi erbjuder våra läsare granskningar, inspiration, analyser och nyheter. Det ska löna sig att prenumerera på Fastighetsnytt. Inom Bonnier News är Fastighetsnytt en del av Di-gruppen, där ett trettiotal andra B2B varumärken ingår.

Om jobbet

Du arbetar i tätt samarbete med chefredaktören och resten av redaktionen på Fastighetsnytt och systertidningen Byggindustrin. Du följer utvecklingen i de branscher som vi bevakar och håller dig uppdaterad om ”det senaste”. Eftersom vi är en liten redaktion hjälps vi åt med det mesta, och du förväntas kunna bidra med en palett av olika jobb – alltifrån större granskningar, kartläggning eller intervjuer till korta nyhetsjobb, notiser och enkäter.

Stora delar av Fastighetsnytt digitala utbud befinner sig bakom betalvägg. Ett uttalat mål är att få fler att hitta till sajten för att sedan konvertera till att bli betalande prenumeranter. Därför är det viktigt att du i din roll förstår vad som engagerar läsarna samt vilken typ av material och kunskap de är beredda att betala för.

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis bestå av att:

 • arbeta proaktivt med nyhets- och omvärldsbevakning av fastighetsbranschen

 • granska ekonomiska rapporter som avslöjar hur det går för branschen och dess företag

 • producera nyheter, artiklar, granskningar och notiser som ger tydlig affärsnytta till våra läsare

 • delta i idéarbetet och planeringen av både sajten och tidningen

 • jobba med nya mediekanaler såsom podd och video

Vem är du ?

Vi söker dig som är självgående, driven, strukturerad och flexibel i din yrkesroll. Det är viktigt att du trivs med varierande arbetsuppgifter och går igång på att producera snabba nyheter när det händer något i branschen. Vi vill också att du är en lagspelare som hjälper dina kollegor vid behov och bidrar till god stämning.


Kvalifikationer

 • Relevant utbildning inom journalistik/ekonomi

 • Minst 1-2 års erfarenhet av arbete som reporter

 • Erfarenhet och intresse av affärsjournalistik och siffror.

 • Intresse av fastighetssektorn och dess bevakningsområden

 • Vana av att läsa och förstå ekonomiska rapporter

 • God skribent och vana av att producera engagerande och konverterande artiklar

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Redaktionen består av tre reportrar, en redaktör samt en chefredaktör. Vi sitter placerade i Tidningshuset på Gjörwellsgatan 30, Marieberg/Kungsholmen i Stockholm. Här sitter totalt 18 branschredaktioner, samt Dagens industri, på ett och samma våningsplan.

Vi är nyfikna på vem du är och ser fram emot din ansökan. Urval sker löpande.


OM FÖRETAGET
Som Nordens största medieföretag hjälper vi medborgare och organisationer att fungera i ett demokratiskt samhälle. Våra journalister rapporterar, granskar och berättar om vår tids frågor. Vi inspirerar och skapar affärer genom möten, produkter och tjänster. Med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen och Dagens industri når vi miljoner läsare och användare varje dag. Genom Bonnier News Local har vi även ett stort lokalt engagemang - från Sydsvenskan i söder till Örnsköldsviks Allehanda i norr. Förutom detta ger vi också ut branschspecifika tidningar såsom Dagens Media, Resumé, Dagens medicin och Fastighetsnytt, och även en rad livsstilsmagasin som Damernas Värld, Sköna Hem, Teknikens Värld och Allt om Mat m.fl. Genom att ständigt driva den digitala utvecklingen framåt når vi hela tiden längre - som medarbetare hos oss kan du påverka riktningen.

På Bonnier News värdesätter vi att våra medarbetare har olika erfarenheter och perspektiv. Jämställdhet och inkludering är prioriterade frågor hos oss och ett av fyra bärande fokusområden i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill skapa ett öppet klimat på våra arbetsplatser och strävar efter att hitta talangfulla medarbetare som vidgar våra perspektiv och hjälper oss att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Detta genom journalistik och tjänster som är ännu mer tillgängliga för fler. Vi hoppas att även du vill bidra till detta!

Publicerad 2022-06-07

Ansök nu